Ételmérgezés vetett véget a kirándulásnak

Ételmérgezés vetett véget a kirándulásnak
Nagyvárad – Az erdőgyaraki általános iskolába járó harminc, 7–13 év közötti gyermek és öt pedagógus szenvedett ételmérgezést egy nagyszebeni kirándulás során, minek következtében csütörtök este a nagyváradi Megyei Kórházba lettek beutalva.

A társaság tagjai a kiruccanás első napján, azaz kedd este egy Sibiel nevű településen levő panzióban vacsoráztak, melyet követően hidegrázás, hányás és hasmenés lépett fel náluk. Annak ellenére, hogy másnap Déva városát szándékoztak meglátogatni, a kirándulás megszakadt, s helyette a csoport tagjai a Megyei Kórházba vonultak. Elmondásuk szerint a Járványkórházba akarták őket beutalni, azonban ők visszautasították ezt, mondván, hogy a nagyváradi kórházba fognak menni. Útban hazafelé a betegeket a belényesi kórházban is ellátták, ahol rehidratálták őket.

Csütörtök este a nagyváradi Megyei Kórházba lettek beutalva, péntek reggel pedig mintákat vettek tőlük. Dr. Sonia Draghici, a váradi Járványkórház vezetője szerint valószínűleg szalmonella okozta a fertőzést, ami a panzió korsójából ivott vízben, vagy pedig az elfogyasztott vacsorában lehetett. A laboratóriumi vizsgálatok eredményei szombatra vagy hétfőre várhatóak, addig a gyermekek és a felnőttek kórházban maradnak.