Teljes támogatás a Sapientiának!

A Magyar Ifjúsági Értekezlet közbenjárására Fodor Gábor az SZDSZ elnöke július 11.-én találkozott Dávid Lászlóval a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektorával és Tonk Mártonnal a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánjával egy informális találkozó keretében a tusnádfürdői EU táborban.

„ Új helyzet van, új helyzetbe került az SZDSZ is, át kell gondolnunk a kapcsolatokat, az Erdélyt érintő kérdéseket” – mondta Fodor. A felek egyetértettek abban, hogy nemzetpolitikai szempontból az erdélyi magyar oktatás kérdésköre kulcsfontosságú: „A Sapientiát erősíteni kell” – közölte az SZDSZ elnöke.

A találkozón résztvevő Korodi Attila miniszter, a MIÉRT alelnöke felhívta a magyarországi küldöttség figyelmét: „Modernizációs igény van Erdélyben is, többek között ezért van az EU tábor szervezői között idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, intézmény mely a szakmaiságot kívánja biztosítani.” – szakmaiság mely egyébként a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) egyik alapelve.

„Kérdés: hogyan tud az SZDSZ a Sapientiának segíteni?” – folytatta Korodi, kiemelve, hogy a rendszer működése elsődleges, nem pedig a politikai hovatartozás.”

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .