Teljes siker: népszerű és eredményes volt 2019-es Nagyváradi Állásbörze

Teljes siker: népszerű és eredményes volt 2019-es Nagyváradi Állásbörze
A jelenlévő cégek olyannyira elégedettek voltak a szervezéssel, a médiában való népszerűsítéssel és a nagy részvétellel, hogy szeretnék, ha a 2019-es Nagyváradi Állásbörzének ősszel újbóli rendezvénye lenne.

Ha izgultunk is péntek reggel, ez az izgalom nagyon hamar tovatűnt. Már a megnyitót követő percekben hullámokban jöttek az álláskeresők, hogy a cégek standjainál letegyék az önéletrajzukat. Számokban mérve: a résztvevő 30 cég több mint 1400 munkahelyet ajánlott fel. Az állásbörze végére 981 CV gyűlt össze.

A nap végére mindenki elégedettségének adott hangot és arra biztatott minket, hogy a 2019-es Nagyváradi Állásbörzének őszi folytatása legyen. „A mi standunknál körülbelül 150 személy fordult meg és 50 önéletrajz lett leadva és lesznek, akik személyesen keresik fel a céget. Elégedettek vagyunk a szervezéssel és a rendezvény népszerűsítésével is. Az egyik legjobb állásbörze volt, amin részt vettem” – mondta Gheorghe Cicortaș, a GMAB minőségi igazgatója.

„Az összes eddigi közül ez tűnik a legminőségibbnek, úgy a megjelentek, mint a szervezés és média népszerűsítés szempontjából. A következő rendezvényeken is részt szándékszunk venni” – nyilatkozta Ovidiu Moldovan, a nagyváradi Inteva felvételi elemzője.

„Ilyen börzéket előre meghatározott időközönként kellene szervezni, a Nagyvárad vonzáskörében befektető cégek igénylik ezt” – emelte ki Dragoș Ciortin a European Vegetabletól.

„Ez az állásbörze felülmúlta az elvárásainkat. Olyan emberek jöttek el rá, akik valóban el akarnak helyezkedni, ezért meghívtam őket a gyárba, hogy megtekintsék a termelési folyamatot” – mondta Silafaar Emese Juhasz a Hanning Motors humán erőforrás igazgatója. Másfelől a cég képviselője elégedetlen volt azokkal, akiknek előzetes elképzeléseik voltak a börzén jelenlévő cégek ajánlatairól, habár konkrétan nem ismerték azokat. Más szóval, tájékozatlanul formáltak véleményt. „Az embereknek tudniuk kell, hogy a cégeknek változatos ajánlataik vannak és senki sem engedheti meg, hogy minimálbért ajánljon fel. Nagyon keresettek a szakképesített munkások, a szakképzetlenek elkezdhetnek szakmát tanulni, az alapoktól” – vélekedett Silafaar Emese Juhasz.

Az Echipot képviselője nem számított ilyen jó ajánlatokra a jelenlévőktől, és nagyon elégedett volt az összegyűlt önéletrajzokkal.

„A legjobb állásbörze volt, amin eddig részt vettem. Dolgozni szándékozó emberek jöttek el rá. Hasznos lenne, ha ősszel is szerveznének ilyet. Nem számoltunk ilyen jó részvétellel” – nyilatkozta Lia Milaș, a Plastor HR szakértője.

„Tavaly is voltam, de ez az idei még jobban sikerült. Részünkről a visszajelzés nagyon jó. Lehet, hasznos lenne egy hangos tájékoztatás is, a cégek ajánlatairól” – javasolta Sorina Manole, a PGS jogásza és HR szakértője.

„Kellemesen meglepődtünk a résztvevőktől. Első órától kezdve eltökélt, elhelyezkedni akarók jöttek, szakképzetlen munkára nem is volt igény, mert tanult emberekkel volt dolgunk, akik külföldről hazatérve munkát keresnek” – magyarázta Raluca Hercuț marketingmenedzser, illetve Lia Moroianu, az Instal Center műszaki igazgatója.

Delia Tirla, a Connectronics HR szakértője is kellemesen meg volt lepve a rendezvény szervezésétől, a médiában való népszerűsítésétől és a nagy részvételtől. Úgyszintén a Celestica és Eberspaecher képviselői, akik több önéletrajzot gyűjtöttek be most, mint bármelyik ezt megelőző, hasonló eseményen.

Bizakodóak voltak a Turism Felix cég képviselői is, akik sok általuk ajánlott posztra találtak jelentkezőket.

A jelenlévő cégek megbízottjai körében általános vélemény alakult ki: a 2019-es Nagyváradi Állásbörzének legyen egy őszi rendezvénye is.

„Örömmel tölt el minket, amikor egy ilyen eseménynél ekkora részvételt tapasztalunk, úgy a magán mint jogi személyek részéről. Látható a munkaerő igény, 30 munkáltató 1400 állásajánlata már mond valamit. Amit nem tudunk mi lefedni, azt lefedik a magáncégek” – jelentette ki Bekesi Csaba a Megyei Munkaerő-ügynökség (AJOFM) végrehajtó igazgatója.

Metalica-tombola

A Metalica Rt. tombolát szervezett azok részére, akik a cég standjánál benyújtották önéletrajzukat. „A cég számára ez egy előnyös, nagyon jól megszervezett esemény. Megközelítően 200 alkalmazottunk van és még alkalmazunk. Megpróbáljuk népszerűsíteni a helyi márkát. Piacképes fizetéseket, változatos állásajánlatokat kínálunk, de nem csupán munkahelyet, hanem eltűnőben lévő szakmákban szakképesítésre lehetőséget, oktatást, egyenesen az alapoktól. Úgy gondolom, minden évben igény lenne ilyen állásbörzére” – vélekedett így Cezar Dumbravă, a Nagyváradi Metalica Rt. általános igazgatója. A börze végén egy gyerek kihúzta a 75 CV közül a nyerteseket, akik a következők: Diaconescu Horea Cristian, Nagyvárad – klasszikus gáztűzhely, Pop Ioan G., Nagyvárad – részben inox gáztűzhely, Novac Liviu, Nagyvárad és Bogdan Iuliu, Hegyközcsatár – beépített inox főzőlap, Bălaj Paula, Nagyvárad, valamint Gorgan Cristian, Nagyvárad, illetve Avram Nicolae, Szentmárton – piknik-korong, valamint gumiabroncs készlettartót nyert: Boțiș Ștefan – Tinód, Hadi Benjamin Mark – Nagyvárad, Borbei Florian – Nagyvárad, Puskas Susana – Nagyvárad, Jakab Zsigmond – Fugyivásárhely, Man Simionaș Alex – Szentmárton, Balogh Julia – Nagyvárad, Barna Sergiu Dan – Nagyvárad, Tuser Alex – Nagyvárad és Vesa Alin – Nagyvárad.