Telekkönyvezték a Lorántffy sportpályáját

Telekkönyvezték a Lorántffy sportpályáját
Bihar megye – Biró Rozália alpolgármester és Pásztor Sándor helyhatósági képviselő bejelentették: megoldódott egy négy éve folyó ügy. Telekkönyvezték a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium sportpályáját.

„Remélhetőleg a mai bejelentéssel megoldódott egy olyan ügy, amely négy éve foglalkoztatja a közvéleményt. Sikerült telekkönyveztetnünk a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium sportpályáját. Pásztor Sándor helyhatóság képviselő bemutatta azt a telekkönyvi másolatot, amely szerint a sportpálya 553 négyzetméternyi telkét 2008. március 1-től 49 évre a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium ingyenes használatába utalták. „Ez lesz az utolsó oldala az egyházkerület nemrég megjelent kiadványának.” – mondotta Pásztor Sándor.

Biró Rozália hangsúlyozta: a hétfőn megszerzett telekkönyvi másolat az RMDSZ-frakció közös fellépésének köszönhető. Nagyon fontos volt, hogy még a csütörtöki helyhatósági ülés előtt megtörténjen a bejegyzés, ugyanis így már a sportpálya használati joga nem támadható meg a Helyi Tanács szintjén, csak megalapozott esetben a bíróságon. De ilyenről az alpolgármester asszony nem tud. Elárulta még, hogy az ingatlanügyi igazgató a helyhatósági testület határozatával ellentétesen be akarta jegyeztetni a telekkönyvnél azt is, hogy a sportpályát dálutánonként a város is használhassa, de ezt még időben sikerült megakadályozniuk.

 

Péter I. Zoltán