Tékvandó Bihar Kupa először

Tékvandó Bihar Kupa először
A Nagyváradi West Team Sportklub rendezésében az elmúlt hét végén kilenc klub 115 sportolójának részvételével bonyolították le a megyeközpontban a Bihar Kupa első kiírását.

A rendező West Team klub sportolói nyolc arany-, nyolc ezüst- és tizenkét bronzéremmel lettek gazdagabbak a rangos versengést követően. A legjobban a következők szerepeltek, gyerekek, hatévesek: 1. Kéry Alexandra; nyolcévesek: 1. David Teieru; tízévesek: 1. Vlad Găvruţa; ifjúsági fiúk, 63 kg: 1. Vincze-Nagy Róbert; 70 kg: 1. Sabin Tatu; 70 kg felett: 1. Simkó Csanád; lányok, 45 kg alatt: 1. Lukács Yvette; 50 kg: 1. Cristina Tobias. A gyerekek összetett versenyében az első helyen a West Team Sporklub csapata végzett. A tékvandóedzéseket a George Coşbuc (volt 9. számú) és a Dimitrie Cantemir Általános Iskolákban tartják, előbbiben hétfőn, kedden és csütörtökön 16.30-tól 19 óráig, míg utóbbiban szerdán és pénteken 16.30–17.30 óra között vannak az edzések.

A Royal Kwon érmesei

A nemes versengésen egy másik patinás váradi klub, a Royal Kwon versenyzői sem adták alább: tizenkét arany-, tizenegy ezüst- és kilenc bronzérem került a tarsolyukba. „Aranyosaik” sorrendje a következő volt, harc: Kis Róbert, Nagy Gyula, Alexandra Ţirle, Piroşca Katalin, Omar Osman, Harascsák Gyula, Berei Nicolett, Egri Tamara; az ifjúsági csapat (Piroşca Katalin, Lukics Brigitta, Alexandra Ţirle, Loredana Mărcuţ, Claudia Redai); törésben: Piroşca Katalin és Paskuj Sándor lettek a legjobbak. A vártnál jóval kevesebb résztvevője akadt a versenysorozatnak, és nem csak a Royal Kwon, hanem mind a négy váradi részt vevő klub részéről, mivel – mint vezetőik elmondták – a nemzetközi versenyekre kell készüljenek legjobbjaik.

Váradon maradt kupák

– Nagyon elégedett vagyok maroknyi versenyzőm teljesítményével – mondta Tulkos Rómeó, a Nagyváradi King Do Sportklub vezetője és edzője –, s örülök annak, hogy itthon maradtak a kupák, hiszen ez is bizonyítja a váradi klubok rátermettségét. A klub tagjai hat arany-, hat ezüst- és három bronzérmet szereztek. Első helyezettek: George Popa, Nagy Máté, az ifjúsági erőtörő csapat (Bogdan Gug, Deák Zsolt, George Ruje, Nagy Máté, Gheorghe Hălmăgean, Deák Tamás) és egyéniben George Ruje, az ifjúsági harc csapat (Bogdan Gug, George Ruje, Nagy Máté, Dragoş Botc[u, Deák Zsolt, Deák Tamás); felnőtt harcban (63 kg alatt): 1. Ana Guler.

A legfiatalabb klub

A Nagyváradi Tae-Kyon Sportklub (elnöke és edzője: Sas Sándor) versenyzői négy első, négy második és két harmadik helyet szereztek. Sebastian Drăguţ, Heckler Felicián, Rencsik Mariann és Mădălina Pop teljesítményét díjazták aranyéremmel.

Szántó Sándor