Tejkvóta igényelhető

A Bihar Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) értesíti a tehéntej termelőket, hogy a június 1. és július 31. közötti első szakaszban nyújthatják be arra vonatkozó igényeiket, hogy részesüljenek egy bizonyos mennyiségű tejkvótából az országos tartalékalapból.

A tenyésztők kumulatív a következő feltételeknek kell eleget tegyenek: átlépték az egyéni tejkvótát/ a kvótaév idején kezdték el a tevékenységüket, valamint a kvótaév végén/ a kérvényezés időpontjában minimum két tejtehén van a gazdaságukban. Az országos tartalékalapból 1000 és 1,8 millió kilogramm kvótamennyiséget igényelhet egy farmer.

Az APIA székhelyén (Matei Corvin utca 1. szám) letett űrlapokhoz a következő dokumentumokat kell csatolni: személyi igazolvány; az egységes regisztrálási kód, esetenként; a gazdaság azonosítási kártyája; az érintett tejtehenek útlevelei; igazoló dokumentumok a megtermelt és értékesített tej mennyiségéről; saját felelősségre kitöltött nyilatkozat. A 2012-2013-as kvótaévben Bihar megyében 18.200 kvótatulajdonost regisztráltak, melyből 16.130 közvetlen értékesítésben érintett, 2070 pedig a feldolgozóknak szállít.