Tej-kifli program

Tej-kifli program
Ha minden jól megy, jövő héttől már kaphatnak tejet és kiflit az iskolában a Bihar megyei diákok, tudtuk meg Adrian Șimontól, a Bihar Megyei Tanács szóvivőjétől.

A megyei tanács a tej-kifli programra vonatkozó országos procedúra által megállapított időpontban kezdte el a közbeszerzési eljárást, de mivel ennek ellenére várhatóan csak októberben köthetik meg a szerződést, ma és holnap közvetlen tárgyalással igyekeznek leszerződtetni a legmegfelelőbbnek talált cégeket. Az országos listából kiválasztott cégek közül négyet hívtak meg a tej, s ugyanannyit a kifli biztosítását célzó tárgyalásra, s mindahány közül az egyedüli Bihar megyei cég a Dorbob, tudtuk meg. Közvetlen tárgyalás nyomán legfeljebb harmincöt napra lehet a szerződést megkötni, ezt a periódust követően a versenytárgyalás nyertesei biztosítják majd a tejet és a kiflit. A harmincöt napra 1,5 millió lejt különített el a tanács a tejre és 778 ezer lejt a kiflire, tudtuk meg.

Nem tudni, hogy az idén kapnak-e az iskolások almát is – ennek a beszerzése ugyanis egy külön programon belül zajlana, s úgy tűnik, erre a tanévre vonatkozóan még nem jelent meg az erre vonatkozó kormányrendelet.

Címkék: , ,