Tehetséggondozás táborokban

Tehetséggondozás táborokban
Bihar megye – A program a 3 éve folyó tehetséggondozás folytatása, időszaka július 15–21., helyszíne pedig az aranyosláposi menedékház és környéke.

A Révai Miklós Szakkollégium a nagyváradi Ady Endre Líceum mellett működik, az iskola 26 tanára alapította. Az idei év egyik diákoknak szóló programja a Tehetséggondozás matematika, informatika és turisztika táborokban, melyet a Communitas Alapítvány is támogatott. A program célja a tehetséggondozás, Bihar megyei, jó képességű, magyarul tanuló diákok matematika és informatika tantárgyakból történő alapos, szerteágazó és modern technikák segítségével való felkészítése. Megismerkednek néhány, a kötelező iskolai tananyagon kívüli érdekes és egyben hasznos feladattal, illetve problémával, problémamegoldási, szerkesztési technológiákkal. Maga a munka, a mai kor elvárásainak megfelelően, hordozható számítógépek és kivetítő készülékek használatával zajlik. Az oktatók a megyében tevékenykedő ismert és elismert szakemberek. A szakmai munka mellett időnként egy-egy turisztikai és ökológiai program is megrendezésre kerül, gyalogtúrát szerveznek például az Erdélyi-Szigethegység legnagyobb csúcsához, a Nagy-Biharhoz. A program a három éve folyó tehetséggondozás folytatása, időszaka 2010. július 15–21., és helyszíne a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum mellett működő Alma Mater Alapítvány tulajdonában lévő aranyosláposi menedékház és környéke.

Elvárások és eredmények

A program megvalósítása révén várt legfontosabb eredmények között említhetjük: a tehetséges diákok következő tanévi versenyeredményeinek javulását, a középiskola utáni továbbtanulási perspektívák kiszélesedését, valamint a csapatmunkához való alkalmazkodási készségek megerősítését. Mindez egy igen korszerű és egyben egészséges környezetben valósulna meg, ahol adottak az aktív kikapcsolódási lehetőségek.