aukció

2021.04.09. 09:56

Autista fiatalokat támogat a váradi bíró

Autizmussal élő fiatalok támogatásáért kérte Octavian Șovre partjelző a Haaland-autogramot, derül ki a Gazeta Sporturilor híradásából.

Jósa Attila

Nagy port kavart a minap, hogy a nagyváradi játékvezető a kedd esti Manchester City–Borussia Dortmund mérkőzés lefújása után megvárta az öltözőfolyosón a Dortmund fiatal norvég csillagát, Erling Haalandot, hogy autogramot kérjen tőle. Az esetet jól kibeszélték már az élő közvetítés közben is a stúdióban, a kritikusok azonban nem tudtak arról, hogy mi volt Șovre motivációja. A GSP kiderítette, hogy a partjelző hosszú évek óta támogatja a Bihar megyei SOS Autism egyesületet, mely az autizmus súlyosabb formáival élő fiatalokat segíti. Az egyesületet pénzadományok tartják egyben, illetve az olyan árveréseken szerzett összegek, melyeken a támogatóktól kapott értéktárgyakat adják el. Șovre 2015 óta folyamatosan támogatja az egyesületet minden olyan szuvenírrel (mezek, fotók, autogramok), amit külföldi delegációi során szerzett. Ugyanazon a napon, amikor a játékvezetőt a legtöbb kritika érte cselekedetéért, a Bihar megyei SOS Autism egyesület tiszteletbeli tagjává nyilvánította Șovrét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában