Tea és szendvics hajléktalanoknak

Tea és szendvics hajléktalanoknak
Nagyvárad – A Helyi Rendőrség képviselői már körülbelül egy hete rendszeresen felkutatják a nagyváradi hajléktalanokat, s azt, aki ezt igényli, a Gutenberg utcai szállóra viszik – tudtuk meg Dănuț Cheregitől, a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) hivatalvezetőjétől.

Mindazonáltal egyelőre nem nőtt lényegesen az itt elszállásoltak száma, valószínűleg az elkövetkezendő napok során lesznek majd többen, hiszen még csak nemrég állt be a hideg, múlthéten még 10-12 fok volt odakint a hőmérséklet.

Jelenleg 32 személy van itt elszállásolva, s szükség esetén még mintegy 25 személynek tudnak helyet biztosítani az épületben, s további hét-nyolcnak pedig a lakókonténerekben. Az elszállásoltak legnagyobbrészt olyan egyedülálló személyek, akik évről évre visszatérnek ide. Elő szokott fordulni az is, hogy családok jelentkeznek náluk, gyerekekkel, de őket át szokták irányítani a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz. Legutóbb nyáron volt ilyen esetük, tudtuk meg. Bár a hajléktalanszálló váradiak számára létesült, a hidegre való tekintettel ideiglenesen szállást biztosítanak azoknak is, akik nem idevalósiak.

Az ASCO egyébént forró teát és szendvicseket is fog majd osztani a rászorulóknak, várhatóan már a napokban elkezdik járni Várad utcáit. Amint Dănuț Cheregi elmondta, a hajléktalanokkal kapcsolatos bejelentéseket a 0259.441.677 számon, a 106 melléken, továbbá a 0359.465.434, vagy a 0359.466.666 telefonszámokon várják, aki pedig szállást szeretne, személyesen is jelentkezhet a Gutenberg u. 8. sz. alatt.