Taxisok és taxis cégek figyelmébe

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közli a taxivállalatokkal és az egyéni vállalkozókkal, hogy 2007. december 31-ig jelentkezzenek a városháza 23-as termében az engedélyeik leellenőrzésére.

A 2003/ 38. számú törvény alapján a következő iratokat kell felmutatniuk:

Az egyéni taxis vállalkozóknak: közszállítási engedély a taxi részére naprakészen láttamozva, eredetiben és fénymásolatban; taxisengedély naprakészen láttamozva, eredetiben és fénymásolatban; gazdasági tevékenységre vonatkozó engedély a 2004/ 300. törvény alapján, fénymásolat mindkét oldalról, naprakészen láttamozva; a cégnyilvántartó bejegyzés másolata; bizonylat a taxióra érvényességére (adóügyi nyugta 2007 decemberéből); az érvényes szakmai felkészültség igazolásáról másolat; igazolás, hogy egy diszpécser szolgálja ki a taxist; másolat a gépjármű bejegyzéséről; másolat a gépjármű azonossági könyvéről; esetenként a lizingszerződésről másolat; másolat az érvényben levő elfogadási bizonylatról (certificat de agreare).

Taxiscégek

A taxis operatorok esetében minden egyes taxisengedély esetében a következő iratokat kell bemutatni: közszállítási engedély a taxi részére naprakészen láttamozva, eredetiben és fénymásolatban; taxisengedély naprakészen láttamozva, eredetiben és fénymásolatban; a cégnyilvántartó bejegyzés másolata; bizonylat a taxióra érvényességére (adóügyi nyugta 2007 decemberéből); az érvényes szakmai felkészültség igazolásáról másolat; igazolás, hogy szerződésben állnak egy diszpécser szolgálattal; másolat a gépjármű bejegyzéséről; másolat a gépjármű azonossági könyvéről; esetenként a lizingszerződésről másolat; másolat az érvényben levő elfogadási bizonylatról (certificat de agreare).