Távhővezeték-felújítás elfogadva

Akt.:
Távhővezeték-felújítás elfogadva
Nagyvárad – Az Európai Bizottság május 20-i ülésén elfogadta A nagyváradi városi távhővezeték-rendszer felújítási terve a 2009-2028 közötti időszakra az energiahatékonyság növelése és a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében elnevezésű tanulmányt.

A projekt összértéke több mint 77 millió euró, melyből 5 százalék az önrész, 50 százalék európai uniós támogatás, 45 százalék pedig állami finanszírozás. A beruházástól azt remélik, hogy a levegőszennyezést az uniós normáknak megfelelővé teszi, illetve csökkenti a kéndioxid és a nitrogén-dioxid kibocsátást. Az elkövetkezendő időszakban az önkormányzat és a Környezetvédelmi Minisztérium aláírja a finanszírozási szerződést, majd versenytárgyalást hirdetnek, mely után elkezdődhet a projekt gyakorlatba ültetése. „Ez a pályázat az önkormányzat által elnyertek egyik legfontosabbika, melynek megvalósítása jótékony hatással lesz valamennyiünk életére”, nyilatkozta Ilie Bolojan polgármester.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .