Tavaszi Kulturális Fesztivál

Tavaszi Kulturális Fesztivál
A napokban véglegessé válik a nagykárolyi Művelődési Ház által szervezett Tavaszi Kulturális Fesztivál programja. A május 6.–án kezdődő rendezvénysorozat keretén belül a zene, a történelem és az irodalom kedvelői is találhatnak majd kedvükre valót a programok között.

A május 6.–10. között sorra kerülő esemény programjait a Művelődési Ház, a helybeli könyvtárral és múzeummal, a Rekettye és a Ceatara egyesületekkel, a Provinciarttal közösen szervezi.
Georgescu Bogdan, a Művelődési Ház igazgatója tájékoztatása szerint, a Fesztivál ideje alatt aláírásgyűjtési akció is zajlik majd. Ezzel azt szeretnék elérni a Művelődési Ház alkalmazottai, hogy az intézmény felvegye, Karácsonyi Péter zenetanár nevét. Az igazgató elmondása szerint, olyan személyről szeretnék elnevezni az intézményt, aki tett valamit a nagykárolyi kultúráért. Karácsonyi Péter évtizedeken keresztül meghatározó személyisége volt a helyi zenei életnek. Alapítója volt a Kastélylakók együttesének és ő volt az, aki a mai Művelődési Házban oktatók zömét a zenei pályán elindította.