Tavaszi készülődés a zöldturizmusra

Tavaszi készülődés a zöldturizmusra
A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület munkájában a szezonidőn kívül is nagy hangsúlyt kap a település vonzerejének mind jobb érvényesítése.

Készülve a tavaszra, sor kerül a Keszthelyi-hegység túraútvonalait jelző tájékoztató táblák felújítására, pótlására. A tennivalókról Kovács Judit, a gyenesdiási Tourinform iroda vezetője többek közt elmondta, hogy az útvonalak módosulása miatt aktuálissá vált a térképek megújítása is, melyek már rövidesen nyomdába kerülnek. Megújul továbbá a település központjában a nagyméretű térképes tájékoztató tábla, mely részletes túraútvonalakkal, kerékpáros tartalommal, színes fotókkal ad információt a környékben elérhető különleges látnivalókról.
Térségi együttműködésben, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinálásával és szakmai támogatásával új nyugat-balatoni kerékpáros útvonalak létesülnek kerékpáros pihenőkkel, információs táblák kihelyezésével, a meglévő táblázás hiányosságainak pótlásával. Folyamatban van a Nyugat-Balaton több jelentős kerékpárúttal való bekötése a nemzetközi vérkeringésbe, mely régiós szinten is fontos lépés lesz.
Gyenesdiás önkormányzata nyertes pályázatainak köszönhetően közösségépítő fejlesztésként kültéri fitness pálya létesül infrastrukturális beruházásokkal. Ezek közt az egykori Talabér-féle vízimalmot felújítják, ahol Festetics Fűszerkert és Herbárium létesül, továbbá a piac működésének színvonalát emelő korszerűsítések valósulnak meg, s a strandi fejlesztések is tovább folytatódnak. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program segítségével a Turisztikai Egyesület partnerei emelik a szálláshely szolgáltatások színvonalát: így a Zöldház Bio Panzió és a Balaton Panzió, valamint újonnan létesülő hotel is kapott támogatást. A Wellness Hotel Katalin önerős fejlesztésként pedig már megújult fürdővel, wellness részleggel és szuper csúszdákkal várja vendégeit.