Tavaszi fesztivál lesz a hét végén Kisszántón

Akt.:
Tavaszi fesztivál lesz a hét végén a Kisszántón kialakított levendulafarmon
Tavaszi fesztivál lesz a hét végén a Kisszántón kialakított levendulafarmon
Több ezer tulipán társaságában tartják április 14-én és 15-én az első tavaszi fesztivált a Bors községhez tartozó Kisszántón kialakított levendulafarmon. Szoboszlai Csaba főkertész, tájépítész-mérnök, és Kabai Krisztina, a Nagyváradi Állami Egyetem tájépítész-mérnöki elsőéves hallgatója által kialakított létesítményt ezzel az ünnepségsorozattal avatják fel hivatalosan.


Ember és természet

Az a céljuk, hogy minél többen kilátogassanak a megye új közösségi helyére, a természetbe, hogy bensőségesebbé tegyék ember és természet viszonyát. Az első napon, szombaton, az Espressione Quartett lép fel 15 órától tavaszköszöntő szimfonikus hangversenyükkel örvendeztetve meg a közönséget. A második napon, vasárnap a Magic Piano Duo tehetséges zongoristái lépnek fel 14 órától majd finom ételeket, borokat, kávét, kürtős kalácsot, fagylaltot lehet fogyasztani térítés ellenében a természet lágy ölén. Emellett karikatúrákat is készítenek, továbbá lesznek levendulatermékek, játszó- és olvasósarok, de készülnek beszámolók, fotók az instagramra is.

 

file6znjrtmc6phv1mig9e3

Az esemény főtámogatója Bors község önkormányzata. A farmot autóval vagy kerékpárral Borsra érve, jobbra kanyarodva Kisszántó fele lehet megközelíteni, de már a vám felé vezető főútról irányjelzők segítik az eligazodást.

A belépő: 10 lej. További információkat a https://www.facebook.com/yourlavenderevents/ oldalon vagy a 0770-125-781‬-es és a 0756–591–538-as telefonszámon adnak. Médiatámogató a Bihari Napló.