Tavaszi fesztivál az asztaliteniszezőknél

Tavaszi fesztivál az asztaliteniszezőknél
Négy sportklub részvételével magas színvonalú, ifjúságiak számára kiírt asztalitenisz-versenyt rendeztek meg a múlt héten Nagyszalontán.

Négy Bihar megyei sportklub részvételével rendeztek asztalitenisz-versenyt a múlt héten szombat délelőtt Nagyszalontán. A házigazda szerepét vállaló ATS sportklub a szintén szalontai Metalul SE asztaliteniszezői mellett két nagyváradi csapat, a Tibclau és az Iris Team sportolóit fogadta. A lányok nagyfjúsági korcsoportjában Andrea Pintiuţa végzett az élen, a második Boros Andrea, míg a harmadik Cătălina Pintiuţa lett. A kisifjúságiak mezőnyében Mátyási Henrietta nyert, megelőzve sorrendben Adriana Capătát és Tóth Máriát.

Szalontai sikerek

A kisifjúsági fiúk népes mezőnyében húszan álltak a zöld asztalok mellé, s a következők jutottak a negyeddöntőbe: Marcel Cotranţa, Kerekes Rudolf, Kozák Zsolt, Erdei Márk, Nyika Gergő, Vasile Denuţa, Csősz Krisztián és Váradi Márk. Közülük Váradi Márk (Nagyszalontai Iris Team) vehette át a legjobbnak járó oklevelet és kupát, mögötte Erdei Márk (Iris Team) és Marcel Cotranţa (Nagyváradi Tibclau) állhatott fel a képzeletbeli dobogóra. A nagyifjúságiak korcsoportjában csak úgy lehetett megszervezni a megmérettetést, ha a kisebbek legjobbika is beiratkozott a megmérettetésre, amelyet a papírformának megfelelően a rangidős Kőrösi Csongor nyert meg.

C. Patócs Júlia