Tavalyelőtt, tavaly és az idén is a legjobb lett

Nagy Kinga
Nagy Kinga
Miskolc – Zsinórban harmadik kadet ob-aranyát gyűjtötte be az elmúlt hétvégén Nagy Kinga, a Diósgyőri VE vívója.

A kadet párbajtőrözőknél az új esztendő első hétvégéjén rendezték meg az országos bajnokságot Budapesten. A Diósgyőri Vívó Egyesület leány pengeforgatói szombaton az egyéni vetélkedésben léptek pástra. A 2014-es korosztályos vb-ezüstérmes Nagy Kinga csoportjában hat győzelemmel kezdett, majd a lyukas 64-es tábláról erőnyerőként került be a 32 közé. Ott Sári Emesét (OMS-Tata) verte meg 15–5-re, majd a 16 között Petri Renáta (Alföld Vívó Akadémia, Békéscsaba) 15–8 arányban maradt alul vele szemben. A legjobb 8-ban az MTK-s Trencsényi Sára sem jelentett akadályt (15–11), aztán az elődöntőben a szolnoki Ladányi Nellit győzte le a DVE kiválósága, mégpedig 15–8-ra. A fináléban Gilányi Dóra (Vasas) várt a miskolci vívóra, akit 15–14-gyel múlt felül, s lett így aranyérmes. Klubtársai közül Egerszegi Alexandra a 12., Bogdányi Zita a 22., Kiss Evelin a 29., míg Péterffy Gyöngyvér a 42. helyen fejezte be az országos bajnokságot.

Csapatban ezüst

– Sorrendben harmadszor tudtam megnyerni a kadet ob-t, aminek nagyon örülök – mondta lapunknak Nagy Kinga, aki így folytatta: – A háromból az idei volt a legnehezebb, nem azért, mert ez a legfrissebb, hanem azért, mert szorosabb meccseket vívtam, mint korábban. Azzal nem foglalkoztam, hogy én vagyok az esélyes, engem szeretne mindenki legyőzni, csak arra koncentráltam, hogy a soron következő mérkőzésen sikeresen túljussak. Lassan közeleg az Európa-bajnokság, illetve a világbajnokság, a ranglistán jól állok, remélem, már semmi sem jön közbe, és ott leszek mind a két eseményen.

Pontokat még a közelgő junior ob-n is lehet gyűjteni, de beleszámít a ranglistába a pozsonyi európai körverseny is.

– Gratulálok Kingának, ritka bravúr, hogy egymás után háromszor tudott korosztályos országos bajnok lenni – ezek már Patócs Béla vezetőedző szavai voltak, aki beszámolt a vasárnapi csapatviadalról is. Ezek szerint a DVE-nek a 8 közé kerülésért nem kellett vívni, miután kiemelt volt. A négybe jutásért az MTK-t verték a diósgyőriek (Bogdányi Zita, Egerszegi Alexandra, Nagy Kinga, Kiss Evelin összeállításban) 42–29-re, az elődöntőben pedig a Vasas II-t 45–38-ra. A fináléban a fővárosi piros-kék klub I-es számú együttese várt a borsodiakra, s a budapestiek nyertek 45–38-ra – így ezüstérem jutott Nagyéknak.

ÉM-MI