Tavaly 60%-kal nőtt a működési engedélyért folyamodó vendéglátók száma a vouchereknek köszönhetően

Tavaly 60%-kal nőtt a működési engedélyért folyamodó vendéglátók száma a vouchereknek köszönhetően
Az üdülési jegyeknek köszönhetően tavaly 60 százalékkal nőtt azon vendéglátók száma, akik működési engedélyt kérvényeztek a turisztikai minisztériumtól, ami rávilágít arra, hogy mindeddig mekkora volt a feketén működő vendéglátóipari egységek aránya – mondta vasárnap Bogdan Trif idegenforgalmi miniszter.

Trif kifejtette, mivel az üdülési jegyeket (‘voucher’) csak működési engedéllyel rendelkező vendéglátóipari egységeknél lehet felhasználni, 2018-ban 60 százalékkal, és az idei év első negyedében 65%-kal nőtt azon vendéglátók száma, akik kérvényezték az engedély kibocsátását.

A miniszter elismerte, hogy az 1450 lejt érő üdülési jegyek a román tengerparton csak 2-3 napra elegendőek, de ezt legalább Romániában költik el, nem külföldön, az intézkedésnek pedig éppen az a célja, hogy a román állampolgárok az országban töltsék pihenőszabadságuk egy részét.

Az üdülési jegyeket először 2018-ban utalta ki az állam közel 1,2 millió közalkalmazottnak. Trif szerint 400 millió eurót fektetett a minisztérium ebbe a projektbe, és a vendéglátói szektorban működő cégek kérték, hogy a hazai turizmus fellendítését szolgáló program 2019-ben és 2020-ban is folytatódjon.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .