Tatarozásra és építésre

Szatmár megye – A kormány által jóváhagyott pénzbeni támogatásban a Szatmár megyei tanintézmények is részesültek, mely összegeket különböző munkálatokra fordítnak majd azok vezetői.

Múltheti ülésén a kormány több mint 80 millió új lejt hagyott jóvá 371 magyar és magyar tagozattal rendelkező vegyes tannyelvű tanintézet — iskolák, óvodák, napköziotthonok — javítására, bővítésére, modernizálására, valamint kampuszok építésre. A 80391000 új lej értékű támogatást a tanügyminisztérium költségvetéséből juttatják az érintett intézmények számára. Ezen összegből a Szatmár megyei tanintézmények is részesültek. Többek között a Kökényesdi Általános Iskola is részesült a támogatásban, mely összeg az Lukács Dénes az iskola igazgatójának elmondása szerint 360 ezer lejt kaptak, amit egy új iskola építésére fordítanak majd. A tanintézmény épületét Kökényesd és Csedreg közé tervezik.

Több ezer lejes támogatások

A Túrterebesi Iskola 100 ezer, míg a Túrterebes Szőllőhegyi Általános Iskola  92 ezer lejes támogatást kapott — tudtuk meg Kornis Ágnestől, a túrterebesi iskola aligazgatójától. „A tervek szerint a hegyen a víz bevezetésére fordítjuk a kapott pénzt. Egy kutat szeretnénk furni, valamint más munkálatokat is szeretnénk végezni az épületben” — folytatta az aligazgató. A terebesi iskolában a kapott összeget teljes külső tatarozásra fordítják majd, és ha marad az összegből, akkor belsőmunkálatokra is. Amint azt Kónya László főtanfelügyelő–helyettes elmondta a támogatást épülő iskolák és óvodák kapták, valamint a kapuszoknak is részesültek a támogatásből, emellett különböző munkálatokat is finanszíroznak.