Tartanak a U szurkolóitól

A román labdarúgó élvonalban szereplő Kolozsvári CFR vezetői tartanak ttól, hogy vasárnap a Kolozsvári Universitatea együttes szurkolói nehogy benzint csempésszenek be a dr. Constantin Radulescu Stadionba, és felgyújtsák a nekik fenntartott lelátórészt.

Erről Iuliu Muresan, a CFR elnöke nyilatkozott a Cluj Expres napilapnak. Muresan ugyanakkor elmondta, megduplázták azon jegyek árát, melyet a „egyetemista”–csapat szurkolóinak tartottak fent. ezek szerint az eddigi 15 helyet 30 lejt kell fizetnie egy U–drukkernek, hogy élőben lássa Erdély talán legnagyobb rangadóját. „Mivel magáncég müködteti a csapatot és stadiont is, megtehetjük, hogy időközben változtassunk a jegy árán. Ezzel valójában fedezni szeretnénk a szervezéssel járó bizonyos plusszköltséget. Erre a találkozóra ugyanis kétszer több rendfentartót kell mozgosítsunk, mint más mérkőzésen. De be kell lássam, nem tudom mi haszna lesz a nagyszámú csendőr jelenlétének, és az általuk végzett ellenőrzéseknek. Nézzük meg a Steaua – Dinamo rangadót, ahol a egyesek több tonna pirotechnikai eszközt tudtak becsempészni a meccsre” – mondta Muresan.
A két együttes egyébként több mint három éve nem játszott egymás ellen. Akkor a B–osztályos bajnokságban csapot össze a két együttes, azonban mindkét csapat szurkolótábora kitett magáért, és valodi show–t biztosítottak a mérkőzésen.
A vasárnap esti bajnoki mérkőzésre a U szurkolói 600 jegyet kaptak. 
Labdarúgó I. Liga, 17. forduló (az őszi idény utolsó etapja)
Péntek
Gloria Buzau – Steaua (13 óra, National Tv)
Pandurii Tg. Jiu – Besztercei Gloria (14 ó., Telesport)
Szombat
Unirea Urziceni – Dacia Mioveni (13 ó., Telesport)
Dinamo – Aradi UT (14 ó., Antena 1)
Rapid – FC Vaslui (20.30, Kanal D)
Vasárnap
Ceahlaul Pt. Neamt – U Craiova (15 ó., TVR 1)
Poli Iasi – Galaci Otelul (16.45, Telesport)
Konstancai Farul – Temesvári Stiinta (18.45, National Tv)
Kolozsvári CFR – Kolozsvári U (20.30, Kanal D).