Tartalékosan is helytálltak

Tartalékosan is helytálltak
Akárcsak a télen Váradalpáron, hétfőn este Debrecenben is 1–1 arányú döntetlent ért el barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Nagyváradi Bihar FC a Jászvásári Politehnica ellen.

Eredetileg Berettyóújfaluban játszott volna egymás ellen barátságos mérkőzést a Nagyváradi Bihar FC II., illetve a Jászvásári Politehnica I. ligás labdarúgó-együttes, ám a hétfői esőzés miatt a találkozó színhelyét Debrecenbe tették át, vagyis a fűről a műfűre költöztek a labdarúgók. Mindkét alakulat tartalékosan szállt fel a pályára: míg az egyik oldalon Gheorghe Silaghi kényszerűségből, addig Ionuţ Popa készakarva nem szerepeltette a legjobbjait. A váradiak trénere munkában láthatta a két új jövevényt, a brazil Rodrigo Da Silvát, illetve Cristian Ploscart, viszont előbbiről nem sok jót mondhatott, miután játéka beleszürkült a mezőnybe, viszont a középső szereplése pozitív értelemben lepte meg, kiemelte, hogy fejjátéka nagyon jó, a védelem közepén hasznosítható lenne a futballista…

Kiegyensúlyozott meccs

A debreceni összecsapást a „vendégek” kezdték jobban (játékukon látszott, hogy sokkal előrébb tartanak a felkészülésben), s az 5. percben Apetroaie révén a kapufát találták el. A váradiak Bucur (38. p. – a léc fölé lőtt szabadrúgásból) és Radu (40. p. – 12 méteres lapos lövését védte Oghinciuc) révén válaszoltak, de gólt mégis a jászvásáriak lőttek: a 42. percben Tincu 16 méteres keresztlövése a kapufáról vágódott a hálóba – 0–1. A szünetbeli csereberét követően kevesebb kapura is veszélyes helyzet adódott, amikor a csapatok mégis eljutottak a végcélig, akkor „életveszélyesek” voltak: így a 77. percben a vendégektől Buhu§, majd nem sokkal később Nuno Viveiros. Ami nem sikerült az egyik oldalon, azt a „tökéletes szintre” fejlesztették a másikon: a 88. percben Ploscarut buktatták a 16-oson belül, s a megítélt tizenegyest Pocian értékesítette – 1–1.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi Bihar FC–Jászvásári Politehnica 1–1. Debrecen, Vágóhíd utcai stadion. Gólszerzők: Pocian (88. p., 11-esből), illetve Tincu (43. p.). Piros lap: Kállai (88. p.). Játékvezető: Mircea Monenciu, partjelzők: Cristian Bologan és Dorin Mudura (mindhárom Nagyvárad). Bihar FC: Lipitor (55. p. Paul) – Ţârcă (67. p. V. Indrieş), Muscă (69. p. Pintea), Ambruş (53. p. Ploscar), Cosma (50. p. Lőrincz) – Săndulescu (53. p. Pocian), A. Achim (66. p. Belcin), Rodrigo (46. p. Teşan; 78. p. Lobonţ) – R. Radu (66. p. Cr. Butuc), Bucur (63. p. Ban), R. Ardelean (67. p. Novák). Edző: Gheorghe Silaghi. Politehnica: Oghinciuc – Radulovic, Kállai, Ad. Ilie, Apetroaie – Bratu, Alivodici, Straton, Tincu – Nuno Viveiros, Wagner. Edző: Ionuţ Popa. Játszott még: Bălan, Leucuţa, Pălimaru, Plugaru, Buhuş, Popovici.

Sérültek, távozók

A találkozón szerepelt számos ifjúsági labdarúgó játéka nemcsak azok tehetségének köszönhető, de annak is betudható, hogy a Bihar FC keretében számos a hiányzó: Gongolea, Miheş, Andor, Opriceană, Mihu még a tavaszi idényben sérült meg, s a kórházi osztályra melléjük „befeküdt” Lukács, Ambruş, Fildan és Floruţ is, sőt követte őket a brazil Roberto Azya, aki ugyan nem a pályán sérült meg (valamilyen ételtől allergiát kapva, csalánkiütése lett), de így is napokig képtelen majd edzeni. A hiányzók listájára felkerült Széles Tibor és Voicu Florea is, akikkel szerződést bontottak. Ugyanakkor nem játszott hétfőn egy másik új szerzemény, a fáradtságra panaszkodó szlovén Erdzan Bechiri, akit az elkövetkezendő találkozókon tesztel majd Silaghi mester.

Meccsprogram

A hétfő esti mérkőzés után a Bihar FC öt mérkőzésen teszteli labdarúgóit: e héten csütörtökön délután az Alsókocsobai Izvorult fogadják a Városi stadionban, majd szombaton Nyíregyházán, a Spartacusszal találkoznak. A jövő héten szerdán Miskolcon a Diósgyőr lesz a piros-kékek ellenfele, míg pénteken – a hétfői találkozó visszavágóján – a Jászvásári Politehnica látogat Nagyváradra. A kirchbergi (Ausztria) edzőtáborozás (július 17–27.) előtti utolsó felmérő július 15-én, kedden lesz, amikor is a Temesvári Politehnicával mérkőzik a Bihar FC.