(T)ART a BuSho Nagyváradon is

(T)ART a BuSho Nagyváradon is
Pénteken még részt vehetnek a nemzetközi jellegű rövidfilm fesztivál nagyváradi vetítésein (is) az érdeklődők: késő este zárul a Budapest Short Film Festival (BuSho) a Moszkva kávézóban.

 

Kiemelnék néhány kisfilmet a nyitó nap kínálatából – bár nem tudom, hogy így utólag ez-e a lényeg azok számára, akik nem voltak ott eddig. A lényeg ugyanis inkább az, hogy ismét érdekes és akár csemegének is számító rendezvénysorozat zajlik. Szerda óta tart ugyanis a Budapest Short Film Festival (BuSho), amely egyszerre tartott vetítéseket jelent öt ország hét városában. Idén is csatlakozott ehhez Nagyvárad: a pénteki záró napon is 17 órától kezdődnek a vetítések (az egy órás tömbök között 10 perces szünetekkel), a helyszín a Moszkva kávézónak is otthont adó épületegyüttes.

Ne beszéljük túl

Szóval (T)ART a BuSho: sok elemében, alkotásában valóban art. Gyönyörű képek, néha meghökkentően egyszerű forgatókönyvek, bizarr megoldások pörögnek a szemünk előtt. Néha azért be-becsúszik egy-egy olyan kisfilm is, amely inkább a fősodorba tartozik – ám ez sem baj, hiszen manapság a kettő egyre inkább összekapcsolódik. Ilyen ez az egész BuSho: korszerű, trendi, ugyanakkor elvont és underground. De igazából nem is írni kell róla sokat, inkább nézni.

Szeghalmi Örs