TAROM-géppel Váradról külföldre

Akt.:
TAROM-géppel Váradról külföldre
December 1-től a TAROM járatokat indít a váradi repülőtérről Barcelonába és Rómába vagy Milánóba- jelentette be hétfőn a Megyei Tanácsnál tartott sajtótájékoztatóján a vezérigazgató.


Wolff Werner, a TAROM vezérigazgatója hétfőn bejelentette: a román állami légitársaság 2018. december 1-től közvetlen járatot indít a barcelonai központi repülőtérre (El Prat) heti két alkalommal, valamint szintén e dátumtól kezdve Olaszországba, Milánóba (Malpensa) vagy Rómába (Fiumicino). Azt ígérte: a pontos időpontokat, menetrendet később közlik, a kezdőár az oda-vissza útra Barcelona esetében 150 euró lesz, az itáliai desztinációknál pedig 99 euró. A jegyvásárlási lehetőséget két héten belül töltik fel a rendszerbe, és az is biztos, hogy ezek esti járatok lesznek, vagyis a katalán fővárosból éjfél előtt vissza is érkezik a néhány órával korábban Váradról landolt gép, Olaszországból pedig 22.30 óra körül. Az utasok számától függően 120-160 férőhelyes repülőgépeket fognak üzemeltetni.

DSCN1581

Azt is tervezik, hogy jövőre Londonba és Frankfurtba is indítanak menetrendszerű járatokat, azért nem korábban, mert a jelenlegi flottájuk nem teszi ezt lehetővé. Emellett 2019 nyarán belföldön TAROM repülőgéppel lehet majd utazni Váradról a román tengerpartra. A vezérigazgató ugyanakkor bírálta a fapados légitársaságok által alkalmazott politikát, szerinte a TAROM biztonságosabb, és a jegyárai a valós helyzetet tükrözik, mert 10-20 eurós árakkal nem lehet egy céget rentábilisan működtetni.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke szerint a váradi repülőtérnek Debrecen jelent konkurenciát, nem Temesvár vagy Kolozsvár. Azt mondta: agresszív marketinghadjárattal fogják reklámozni a TAROM-járatokat, melynek érdekében együttműködnek a váradi önkormányzattal. Megjegyezte azt is: a tárgyalások a Blue Airrel se szakadtak meg.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,