Tárnyica átúszás ötödik alkalommal

Tárnyica átúszás ötödik alkalommal
Kolozsvár – Ötödik alkalommal mérhetik fel erejüket és kitartásukat azok a lelkes úszók, akik vállalkoznak arra, hogy a Tárnyicát (Tarniţa) átússzák. Az augusztus 13-i versenyre már most megkezdhetik a nevezést www.traversareatarnitei.ro oldalon. A szervező, Orca Club körülbelül 200 nevezőre számít vagyis többre mint az előző években.

A verseny két próbából áll: 1500 méteres, illetőles 6500 méteres táv leúszása. A start reggel tízkor kezdődik a rövidebb szakasz számára, míg a hosszú távban gondolkodók 11-kor ugorgatnak vízbe.

Mivel a víz hőmérséklete alacsony a szervezők neoprén ruha viseletét javasolják, hogy elkerülhessék a kihűlést, s akiknek nincsen nagyobb tapasztalatuk úszásban, azoknak a rövidebb távot. A verseny biztonságáról kajakosok és SMURD egységek gondoskodnak majd. A versenyzők hat kategóriában indulhatnak: 20 éves kor alatt, 20-29, 30-39, 40-49, 50 év efelettiek.

Ez a verseny Románia legnagyobb nyíltvizi versenye (Open Water Swimming), amelyet először 2007-ben szerveztek meg 14 lelkes úszó részvételével, akik mind célba is értek.