Tárlat az eltűnt idő nyomában

Tárlat az eltűnt idő nyomában
Szerda délután Az eltűnt idő nyomában címmel nyílt egyéni kiállítása a Kanonok sori Tibor Ernő Galériában Kocsis Csaba berettyóújfalui fotográfusnak. A jövő szerdáig tekinthető meg.


Egy sokoldalú művésznek, alkotóembernek nyílt egyéni fotókiállítása szerda délután a Tibor Ernő Galériában, hiszen amit a jó hangulatú zenei felvezető után Gavrucza Tibor ny. református lelkipásztornak, a létesítmény vezetőjének a méltató szavaiból kiderült, a berettyóújfalui Kocsis Csaba a róla szóló tudósítások szerint erdésznek indult, de aztán a nemzet lámpásaként szolgált tovább a tanító pályát választva, hogy később, az elmúlt évtizedekben újságíróként, népművelőként, kulturális menedzserként, könyvtárigazgatóként, szerkesztőként, grafikusként, zenészként és rendezvények szervezőjeként is bemutatkozzon a nagy nyilvánosság előtt. És nem utolsósorban jó tollú költőként- amiről a tiszteletes által a Pilátus a keresztúton című verseskötetből felolvasott Vacsora apámmal, illetve A hetedik napon című költemények tanúskodtak-, valamint fotográfusként- amivel kapcsolatban a Biharkeresztesről Váradra érkezett, majd a jövő hét folyamán Margittára vándorló fényképei nyújtottak bizonyítékot.

Önmagukról beszélnek

Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Kocsis Csaba számtalan díjnak és elismerésnek is örvendhetett az idők folyamán. Mivel a kiállított képek szerinte önmagukról beszélnek, nem sokat mondott ezekről, inkább az ezekről készült, és az interneten elérhető zenés filmetűdöt ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Az ünnepségen közreműködött Miczura Károly prímás is, a hivatalos rész után pedig a jelenlevők finom újfalui pogácsát kóstolhattak.

Ciucur Losonczi Antonius