Tăriceanu: teljesen lemond a kormány a szolidaritási illeték bevezetéséről

Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke
Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke
Teljesen lemond a kormány a szolidaritási illeték bevezetéséről, és a tervek szerint 2020-ig évente 100 lejjel emelni fogják a minimálbért – nyilatkozta pénteken Călin Popescu-Tăriceanu.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) politikai bizottságának ülését követően a pártelnök kifejtette, az előző kormány beiktatásakor nagy port kavart szolidaritási illeték bevezetését törlik a kormányprogramból, belefoglalnak azonban egy másik intézkedést, amelynek értelmében 2020-ig évente 100 lejjel, felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében pedig 150 lejjel nő a minimálbér.

Tăriceanu hangsúlyozta, a kormány gazdaságpolitikájának egyik alapelve, hogy egyetlen új adónemet se vezessenek be 2018-ban, sőt: csökkenteni akarják ezek számát.

A kisebbik kormánypárt elnöke azt is elmondta, idén a munkaügyi minisztérium prioritásai közé fog tartozni az új nyugdíjtörvény kidolgozása. Arra a kérdésre, hogy az új jogszabály életbe léphet-e jövő évtől, az ALDE elnöke nem kívánt válaszolni. “Ezt a bejelentést a munkaügyi miniszter teszi majd meg” – mondta.

www.agerpres.ro