Tăriceanu: Széleskörű politikai konszenzusra van szükség az igazságszolgáltatás lényegi módosításához

Tăriceanu
Tăriceanu
Ahhoz, hogy lényegbeli módosításokat lehessen bevezetni a romániai igazságszolgáltatásba, széleskörű politikai konszenzusra van szükség, jelentette ki kedd este a România TV-nek adott nyilatkozatában Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Tăriceanu úgy vélekedett, ez a széleskörű politikai konszenzus azt jelentené, hogy ‘kivonják az igazságszolgáltatást a politika befolyása alól, ami közel 15 évvel ezelőtt kezdődött el, és a volt államfő, valamint a jelenlegi államfő is továbbörökítette’.

A szenátusi elnök azt mondta, elégtétel számára, hogy jogerősen felmentették a hamis tanúzás vádja alól, ugyanakkor ‘rémálom’ volt számára, pártbéli kollégái és családja számára az a közel négy éves időszak, amíg a pere tartott.

‘Nem tudom elkerülni, hogy feltegyem magamnak a kérdést, melyek azok az okok, amelyek idáig vezettek. Nem tudom nem feltenni a kérdést, miként válhatott Románia ügyészállammá, és főleg: mit teszünk ezután, hogy ezt a helyzetet megváltoztassuk’ – nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu.

 

www.agerpres.ro