Tăriceanu az államelnöki választásokról: ha indulok, nyerek

Tăriceanu az államelnöki választásokról: ha indulok, nyerek
Nyerni fog, ha indul a novemberi államelnöki választásokon, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu szenátuselnök, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke csütörtök este az Antena 3 televízió csatornán, leszögezte azonban, hogy az esetleges jelölésről csak az EP-választások után egyeztetnek szociáldemokrata (PSD) partnereikkel.

‘Ha indulok a választáson, megnyerem. A jelöltetésem azonban még nincs eldöntve. Szociáldemokrata partnereinkkel úgy döntöttünk, hogy ezt a témát az európai parlamenti választások után vitatjuk meg. Fel fogjuk mérni, ki a legesélyesebb jelölt Klaus Iohannis ellen az őszi választásokon. Nehéz döntés lesz (…) nincs már sok hátra, megközelítőleg két hónap múlva megszületik a döntés’ – nyilatkozta Tăriceanu.

Ugyanebben a témakörben kifejtette, Iohannis államfőt nem ‘az igazságszolgáltatás problémái’ érdeklik, hanem ‘eszközként használja a referendumot a politikai játszmában’ melynek tétje az őszi államelnöki választás.

‘Trambulinként használja a referendumot, hogy beleszökjön a politikai játszmába, mivel máskülönben nem tudna részt venni az EP-választáson, így akar csalni az államelnöki választások startján’ – állította Tăriceanu Iohannisról.

Arra a kérdésre, hogy szavazni fog-e a referendumon, Tăriceanu azt felelte, hogy az európai intézmények nem értenek egyet azzal, hogy az EP-választások napján más választásokat vagy referendumokat is szervezzenek a tagországokban.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .