Tárgyalni hívták az RMDSZ–t

Csütörtökön rendkívüli közgyűlést tartott a Nemzeti Liberális Párt (PNL+PDL) Bihar megyei választmánya: tárgyalni hívják az RMDSZ megyei szervezetét.

A választmányi ülésen arról döntöttek: politikai tárgyalásokra hívják az RMDSZ Bihar megyei szervezetét annak érdekében, hogy „beazonosítsák azokat a premisszákat, melyek alapján Nagyvárad és Bihar megyei projektjei a lehető legrövidebb időn belül a két politikai tömörülés közös támogatásában részesülhetnek”. A meghívásról kérdeztük meg Kiss Sándort, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnökét, a Bihar Megyei Tanács alelnökét.
„Tudomásunk volt róla , hogy a Nemzeti Liberális Párt(PNL–PDL) megyei vezetősége kiküld majd a sajtónak egy ilyen közleményt. Meg kell beszélni, hogy mi az, amit közösen tudunk tenni a megyéért és Nagyváradért, illetve a települések fejlesztéséért. Hamarosan összeül az RMDSZ Bihar megyei Operatív Tanács, hogy megvitassa ezt a kérdést. Meg kell határoznunk konkrét prioritásainkat is. Javasolni fogunk egy tárgyalóbizottságot, mely valószínűleg a jövő hét folyamán tárgyalni fog a Nemzeti Liberális Párt küldöttségével, jelentette ki Kiss Sándor.
Az RMDSZ Bihar megyei elnöke igéretet tett arra, hogy nyilatkozni fog lapunknak a tárgyalások eredményeiről.
Jelenleg a Bihar Megyei Tanácsban a PNL és PDL 14 tanácsossal rendelkezik, míg az RMDSZ és a PSD–PC 19–el, a nagyváradi tanácsban a PNL–PDL–nek 13 és az RMDSZ–nek , valamint PSD–nek is 13 helyi önkormányzati képviselője van, s egy független tanácsos is a képviselőtestület tagja.
Liberális források szerint az RMDSZ bevonásával azt szeretnék elérni, hogy egy megfelelő tanácsi többséggel rendelkezve le tudják váltani a PSD embereit: Ioan Mangot, a Megyei Tanács alelnöki székéből, és Ovidiu Muresant nagyváradi alpolgármesteri tisztségből. Kérdés ki lesz helyettük?