Taps fogadta a hazaiakat, füttykoncert a vendégeket

Taps fogadta a hazaiakat, füttykoncert a vendégeket
Az előrejelzéseknek megfelelően több ezer szurkoló gyűlt össze az Újpest FC-Bukaresti Steaua Európa Liga-selejtező labdarúgó-mérkőzés előtt a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadion környékén. A nézők a meccs előtt egy órával túlnyomó részt még békések voltak.

Valószínűleg ünnepnapként írják be a mostani csütörtököt a naptárba a Megyeri úti Szusza Ferenc környékén üzemelő kocsmák tulajdonosai, mert az Újpest-Bukaresti Steaualabdarúgó mérkőzésre készülő lila-fehér szurkolók már órákkal korábban megszálltak minden egyes helyet, ahol sört árulnak. A tömeg túlnyomórészt békés volt, elsősorban sajátjait éltette, de néha elhangzott egy-egy “Vesszen Trianon”, illetve néhány Romániát gyalázó rigmus is. A többség viszont a mérkőzés esélyeit latolgatta, illetve azok beszámolóit hallgatta, akik a selejtező első mérkőzésén elutaztak Bukarestbe. Egy órával a kezdés előtt már igazi meccshangulat uralkodott a környéken, a Mildenberger-Nádor utca sarkán mozdulni sem lehetett a lila-fehér mezes, illetve sálas fanatikusoktól.
A korábban beígért szigor ellenére, hogy a B teraszra csak kétszeri motozás után lehetett bejutni, viszonylag gyorsan és zökkenőmentesen zajlott a beléptetés. Ekkor a hosszú utazástól feltehetően elcsigázott román szurkolók már benn ültek a vendégszektorban, de ránézésre közel sem voltak nyolcszázan, amennyit előzetesen vártak.
Az első taps fél órával a kezdés előtt a bemelegítésre kifutó hazai csapatot fogadta, majd feldörrent a Szusza Ferenc Stadionban már megszokott “Hajrá lilák!” bíztatás. Az ekkor már szép számmal összegyűlt közönség egy része nem sokkal később rákezdett a “Vesszen Trianon” rigmusra, a szpíker azonnal meg is kért mindenkit, hogy a várható súlyos büntetések miatt tartózkodjanak a hasonló bekiabálásoktól.
A tapsot és bíztatást nem sokkal később hatalmas füttykoncert váltotta fel, ekkor érkeztek a Steaua játékosai bemelegíteni. A román szurkolók feltehetően buzdítani próbálták őket, de hangjuk elveszett a lila-fehér hangorkánban.
A találkozó román idő szerint 20:45 órakor kezdődött.

Büntetett az UEFA

Az Újpest elleni, múlt heti labdarúgó Európa Liga-selejtezőn történt incidensek és a hazai szurkolók által kifeszített gyalázkodó felirat miatt 50 ezer euróra megbüntette a házigazda Steauát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) – jelentette csütörtökön a román média.

A Mediafax hírügynökség a www.sportm.ro hírportál értesülését tette közzé, eszerint a szervezet 50 ezer eurós pénzbírságot rótt ki a román csapatra. A hírt közölte egyebek között a Realitatea hírtelevízió is.
Gigi Becali, a bukaresti klub tulajdonosa egy nyilatkozatában maga is megerősítette az értesülést. Elmondta ugyanakkor, hogy fél a magyar szurkolók “bosszújától”. Ezért felszólította a Steaua szurkolóinak szüleit, hívják fel telefonon gyermekeiket, és kössék a lelkükre, hogy maradjanak nyugton, máskülönben még jobban magukra haragítják a magyarokat.