Tapasztalatok szerzése

Szatmárnémeti – Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ötletbörze vállalkozói játék a Hans Lindner Alapítvány szervezésében középiskolások számára.

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztató keretében Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy immár ötödik alkalommal is megszervezésre kerül az Ötletbörze vállalkozói játék a IX–XII. osztályos diákok számára. A idők során az Ötletbörze játéknak indult, de már kinőtte magát olyannyira, hogy már nemcsak játék, hanem tapasztalatszerzési lehetőség is mind diákok, ming az őket felkészítő pedagógusok, valamint azon intézmények képviselői és vállalkozók számára, akik tanácsokkal látják el a diákokat.

Koczinger Tibor elmondta, a vetélkedőt szervező csapattal remélik, hogy meg tudják majd könnyíteni a vállalkozó kedvű diákok dolgát, és azok kérdéseikre majd választ is találnak a vállalkozókkal való találkozásokon. Az Ötletbörze hivatalos megnyiójára december 7-én 14 órai kezdettel kerül sor a Dinu Lipatti Filharmóniában.  A megnyitót követő 3 hónapban pedig a csapatoknak ki kell dolgozniuk ötleteiket, és egy szakmai zsűri által kiválasztott 15 csapat jut majd tovább. Az utolsó fordulóra 2008 májusában kerül majd sor, ahol a legjobb csapatok standjaiknál mutathatják be terveiket. A verseny részletes leírását az érdeklődők megtalálják a www.bursaideilor.com honlapon. A felkészülés során szemináriumokat és workshopokat szerveznek majd a „vállalkozó” diákok számára, ahol tanácsokat kaphatnak majd vállalkozóktól és azok tapasztalataival is gazdagodhatnak.