Tanulmány a váradi közlekedésről

Tanulmány a váradi közlekedésről
Nagyvárad – Elkészült a határon átnyúló közlekedési rendszerhez szükséges tanulmány, a projekt csütörtöki zárókonferenciáján az eredményekről és a részletekről számoltak be a résztvevők.

 

Amint Ciprian Barna, a Nagyváradi Metopolisz Övezet (ZMO) vezérigazgatója elmondta, a Crosstrans elnevezésű projektet a ZMO fejlesztési egyesülete Debrecennel közösen valósította meg, a projekt 15 hónapon keresztül zajlott, teljes költségvetése közel 300 ezer euró, melynek 85%-a az unió hozzájárulása, 10,53%-ot állami költségvetésből fizetnek, a váradi, illetve a debreceni fél önrésze pedig 4,47%.

Fejlesztés

Mircea Mălan nagyváradi alpolgármester kihangsúlyozta: Nagyváradon fontos kialakítani a helyes arányt a közúti, a bicikli- és gyalogosközlekedés között – ilyen irányban fontos lépések történtek. A Szováta-híd, valamint a négysávos körgyűrű akadálymentesebbé tette a városi közlekedést, a körforgalmak szintén a gépkocsivezetők érdekét szolgálják. További lépések vannak folyamatban ilyen téren – egyebek mellett öt, a körgyűrűn átvezető, szintkülönbséggel épült passzázst terveznek, továbbá két földalatti parkolót, ezenkívül a körgyűrű meghosszabbítása is szerepel a tervek között. A Szent László tér legnagyobbrészt gyalogosok számára lesz kialakítva, akárcsak a Vasile Alecsandri utca. Az alpolgármester a közszállítás korszerűsítéséről is szólt, majd elmondta: nagyon eredményesnek tartja az együttműködést Debrecennel, a most záruló projekt pedig különösen fontos, hiszen az ésszel végzett fejlesztéshez elengedhetetlenek a felmérések alapján kidolgozott tervek.

Hasonlóságok

Egyetértett ezzel a gondolattal Papp László debreceni alpolgármester is, aki a Nagyvárad és Debrecen közötti hasonlóságokra tért ki és részletezte a debreceni megvalósításokat a közlekedés tehermentesítése terén. Mint elhangzott, mindkét város gazdasági, kulturális és egészségügyi centrummá vált, s ez nagyban felerősítette a forgalommal kapcsolatos gondokat, az úthálózat fejlődése ugyanis nem tud lépést tartani a motorizáció növekedésével. A két város együttműködésében nagy perspektívák vannak és csak rajtunk múlik, mennyire leszünk sikeresek az uniós pénzösszegek lehívásában – hangzott el.

A későbbiek során Szécsy Lugino hazai projektkoordinátor ismertette a nagyváradi közlekedésről készült tanulmány eredményeit. E szerint gondot okoz többek között az, hogy nincs elég kerékpárút, illetve a már meglévőknek nincs folytonosságuk, továbbá csak egy gyalogos övezet van, a parkolók pedig nincsenek ellátva olyan progresszív fizetési rendszerekkel, melyek bevezetése nyomán kevesebben mennének autóval a városközpontba. Mindent összevetve egyelőre nincsenek nagy gondok a közlekedéssel, hangzott el, de évek múltán előreláthatóan nőhet a zsúfoltság és több kritikus pont alakulhat ki a városban. Ennek kiküszöböléséért többek között a Traian Moșoiu utca bővítését és a villanyrendőrök összehangolását javasolta a szakértő.