Tanulj tovább magyarul a szolgáltatások területén!

Nagyvárad- A 2015-2016-os tanévben a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum bővíti oktatási kínálatát.

A közgazdasági líceumi osztály (4 éves, 28 hely, KÓD: 200) gazdasági szakképesítést nyújt az érdeklődőknek. A diákok képesek lesznek a piaci viszonyokat elemezni, a vállalat pénzügyi és emberi erőforrásait kezelni, valamint a gazdasági folyamatokat nyilván tudják tartani a könyvelésben. Ezen a szakon gazdasági informatikai, könyvelési, pénzügyi-számviteli ügyintézői, titkári, illetve asszisztensi munkakörben helyezkedhetnek el, illetve folytathatják további tanulmányaikat. A X. osztály után alapkompetenciákat, majd a XII. osztály elvégzése után szakmai kompetenciát igazoló oklevelet biztosít a hallgatóknak az érettségi bizonyítvány mellett.
A közélelmezési líceumi osztály (4 éves, 28 hely, KÓD: 201) gasztronómiai technikus szakképesítést kínál. A tanulmányok ideje alatt elsajátíthatják a helyi és a nemzetközi ételkülönlegességek elkészítését, megismerik a fogyasztók jogait, menüsort állítanak össze, gyakorolják a vendéglátás alapjait, a rendezvényszervezés fortélyait, illetve a helyes tárgyalási stratégiák szabályait. Továbbtanulási lehetőségek is adottak városunkban agroturizmus, közélelmezés menedzsment, turizmus területeken.
A szaklíceumos diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy szakmai gyakorlatukat cégeknél töltsék el, belföldi és külföldi képzéseken, tanulmányutakon, versenyeken vegyenek részt, ösztöndíjban részesüljenek. Az elméleti líceumokkal ellentétben az érettségi mellett szakmát sajátíthatnak el, s könnyedén érvényesülhetnek a munkapiacon.
A hagyományos humán-teológia szak iránt érdeklődők (4 éves, 28 hely) elsősorban a teológia, vallástanári, jogi, nyelvészeti, irodalmi, társadalomtudományi, szociális gondozói pályákon érvényesülhetnek. E területen fontos a keresztény értékrend kialakítása, az általános műveltség ápolása és az intenzív idegennyelv tanulás.