Tanügyminisztérium: Már 185 óvoda készült el a korai nevelés reformja keretében

Illusztráció
Illusztráció
A korai nevelés reformja (PRET) keretében 185 óvoda készült el eddig, 2019. december 31-éig pedig a tervek szerint ez a szám már 380 lesz. A projektet a román kormány és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja finanszírozza.

Ecaterina Andronescu tanügyminiszter a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Vlad Alexandrescu ezirányú kérdésére adott válaszában közölte, hogy az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával kötött megállapodás értelmében 380 óvodát létesítenek, a projekt határideje pedig 2019. december 31. Ebből 185 óvoda már elkészült.

Az oktatási tárca vezetője arról is tájékoztatott, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítése érdekében a minisztérium szociális programcsomagot dolgozott ki, ennek része az Inkluzív és minőségi korai oktatás címet viselő program is, amelynek célja az óvodás- és bölcsődéskorú gyerekek minőségi neveléshez való hozzáférését biztosítani.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .