Tanügyminiszter: Pótlóórákat tartanak majd azoknak az iskolásoknak, akik nem tudják tartani a tanulási ritmust társaikkal

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu
Pluszórákat tartanának a második félévétől azoknak az iskolásoknak, akik nem tudják tartani a tanulási ritmust társaikkal – jelentette be csütörtök este az oktatási miniszter a Románia TV egyik műsorában.

Ecaterina Andronescu szerint harmadik osztálytól tervezik bevezetni ezt a gyakorlatot, tapasztalatai szerint ugyanis harmadiktól nyolcadik osztályig igen megnő a különbség azok tudásszintje között, akik tudják tartani a lépést a tantervvel, illetve akik nem képesek erre. “Meg kell találnunk a szükséges erőforrásokat – és néhány napja már ezt vizsgáljuk -, hogy harmadik osztálytól próbáljunk meg pótlóórákat tartani azoknak a tanulóknak, akik lemaradtak a tananyag elsajátításában” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy “vélhetően napi két-három óráról” lenne szó, amelyeket elemi osztályokban a tanítók, ötödik osztálytól pedig a tanárok tartanának.

A tárcavezető szerint haladéktalanul meg kell hozni az intézkedést, a pótlóórákat “már a második félévtől, januártól vagy februártól” be akarják vezetni.

www.agerpres.ro