Tanügyminiszter: Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van

Illusztráció
Illusztráció
Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van, jelentette ki pénteken Liviu Pop tanügyminiszter a kormányülés kezdetén.

“Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van. Ötödik osztályban az első két hónapra van egy megoldásunk, minden diák útmutatót kap, és a kiadók óvásainak rendezését követően tanév közben vezetjük be a tankönyveket számukra. Szeptember 11-én minden ötödikes diák megkapja az útmutatókat, a tanárokat felkészítjük, hogy normális órákat tarthassanak” – nyilatkozta Pop.
A szaktárca vezetője elmondta, megbüntetik azokat a tanügyminisztériumi alkalmazottakat, akik felelősek a kialakult helyzetért.
Pop elmondta, a technokrata kormánynak már tavaly novemberben le kellett volna zárnia az ötödikesek tankönyveivel kapcsolatos kérdéseket, azonban márciusig halasztották ennek határidejét, a tanügyminisztériumban pedig zavar volt, ezért márciusban nem hozták meg a megfelelő döntéseket. A tanügyminiszter elmondta, megkeresik a felelősöket és menesztik őket a minisztériumból.

www.agerpres.ro