Tanmedencék megyei támogatással

Tanmedencék megyei támogatással
A Bihar Megyei Tanács fogja biztosítani a tanmedencék építéséhez szükséges pénzügyi erőforrásokat a Bihar Megyei Fenntartható Fejlődés Egyesület 9 tagtelepülésén.

Ez a szervezet február 1-jei gyűlésén dőlt el, melyen azok a megvalósíthatósági tanulmányok is be lettek mutatva, amelyek alapján megépülnek majd a medencék. Az elöljárók rendelkezésére két változat áll: egy úszómedence minden szükséges dotációval együtt, mely beruházás értéke áfa nélkül 760.659 euró, vagy egy tanmedence és egy gyermekmedence minden szükséges dotációval együtt, mely beruházás értéke áfa nélkül 953.432 euró. Nagyszalonta, Belényes, Érmihályfalva, Székelyhíd és Margitta polgármestere jelezte: a két medencés változatot választja, míg az élesdi, a vaskohi és a diófási önkormányzati vezetők azt mondták: ők inkább a másik mellett döntenek.
„A Bihar Megyei Tanács vállalta, hogy koordinálja ezt a nagyszabású projektet. Az egymedencés variánst finanszírozzuk, azok a polgármesteri hivatalok pedig, melyek a két medence mellett határoznak, önerőből kell biztosítsák a különbözetet. Az idén legalább két településen elkezdjük az építkezéseket”- nyilatkozta Pásztor Sándor megyei tanácselnök.