Friss hírek

2006.12.15. 17:17

Kormányszóvivő: "szorul a hurok" a rossz élelmiszeren nyerészkedők nyaka körül

<p>A kormány szakértői megvizsgálják, hogy az élelmiszerbiztonság hatékonyságának javítása érdekében szükség van-e jogszabályváltozásra. A rossz, lejárt szavatosságú élelmiszereket forgalomba hozók mindegyikét elkapják, mert Magyarország nem válhat Európa szemétlerakatává - mondta pénteken Danks Emese kormányszóvivő.</p>

Egyre szorosabb a hurok azok nyaka körül, akik ezeken az árukon próbálnak meg nyerészkedni - fogalmazott a szóvivő. Danks Emese ehhez hozzátette: eddig is voltak visszaélések, de a hatóságok hatékonyabb fellépése is hozzájárul ahhoz, hogy több ilyen esetre derül fény.

A Fidesz fogyasztóvédelmi akciócsoportja a kormányszóvivői tájékoztatóval egyidőben jelentette be saját javaslatát az élelmiszerhamisítókkal szembeni jogszabálymódosításról. Az ellenzéki párt szigorítaná a büntető törvénykönyvet: eszerint az eddigi 3 év helyett akár 10 év börtönbüntetéssel is sújthatók lennének az élelmiszerhamisítók és a rossz minőségű élelmiszerekkel kereskedők - erről két fideszes képviselő, Selmeczi Gabriella és Koszorús László beszélt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium épülete előtt.

A Fidesz fogyasztóvédelmi akciócsoportjának alapítói hétfőn terjesztik a parlament elé törvénymódosító javaslatukat. Ha zöld utat kap, a tervezetet februárban már tárgyalhatja az Országgyűlés - mondta Selmeczi Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!