Tanfolyamok a gyermekvárosban

Nagyvárad – A napokban újrakezdődött a legtöbb tanfolyam a gyermekvárosban, adja hírül a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

A sakktanfolyam kedden, szerdán és csütörtökön zajlik, Dan Ovidiu Raț oktató vezetésével. Egy 12 órát tartalmazó tanfolyam (heti egy óra) 100 lejbe kerül. A tanfolyamra járó gyerekek részt vehetnek a gyermekváros által szervezett sakkturnékon, s minden év végén kinevezik a legjobbakat.

A festőtanfolyam új formában zajlik, szerdánként 18 órától, Rengle Marina tanár vezetésével. A teljes tanfolyam itt is 12 órából áll és 100 lejbe kerül. Ugyancsak e tanár vezetésével szerdánként 17 órától önálló kreativitásfejlesztő órák zajlanak, ezek 10 lejbe kerülnek.

Négy szériában zajlik az angolnyelvoktatás a Helen Doron Early English módszerrel. Az oktatók kedden 18 és 19 óra között, valamint szerdán 16.30 és 19.30 között tanítják a gyerekeket, márciustól már három év alatti gyerekeket is oktatnak majd. Németnyelv órák is vannak, ezek iskolások számára kedden 16 órától, óvodások számára pedig ugyancsak kedden 17 órától zajlanak. Egy tizenkét órából álló tanfolyam ára 100 lej.

A modern tánc csütörtökönként 17 órától zajlik, a tarifa itt is ugyanaz. Csütörtökönként 15.30-tól ingyenes karatetanfolyam zajlik Florin Crișan oktató vezetésével. Minden tanfolyamra 5 és 14 év közötti gyerekeket várnak, s többnyire korcsoportonként zajlik az oktatás. A színjátszó, valamint énektanfolyamra beiratkozókat várnak, érdeklődni a 0748.792.416 telefonszámon lehet.