Tanévnyitók Érmihályfalván

A középiskola épületét is újra "elfoglalták" a diákok
A középiskola épületét is újra "elfoglalták" a diákok
Hétfőn délelőtt az érmihályfalvi általános és középiskolában is megnyitották a tanévet. Mindkét intézményben köszönthettek diákként ott tanult, oda tanárként visszatért pedagógusokat.

Kivételesen nem a főépület udvarán, hanem a szomszédos labdarúgó stadion gyepszőnyegén sorakoztak fel a Zelk Zoltán Általános Iskola tanévnyitóra érkezettek hétfőn reggel. Az iskolaudvaron az ünnepség idején is dolgoztak az erőgépek – amint arról beszámoltunk, folyamatban van az udvar rendezése, részleges aszfaltozása. Az egybegyűlteket Varga Róbert történelemtanár, szeptember 1-től kinevezett igazgató (korábbi aligazgató) köszöntötte, akinél talán még senki nem mondott rövidebb székfoglalót. Mint fogalmazott: nem ígér csodákat, a mindennapi kitartó munkában hisz, ugyanakkor megköszönte elődei, Csengeri Csongor volt igazgató és Drugacs Adina korábbi aligazgatónő munkáját. Nyakó József polgármester is megköszönte a leköszönt iskolavezetők munkáját, kitartást kívánva gratulált az újaknak, ugyanakkor köszöntötte Keresztesi Judit tanárnőt, aki egykori diákból lett pedagógusként tért vissza iskolájába. Gábor Éva tanítónő, aki elsejétől aligazgatónő, megköszönte a bizalmat, majd 3 dologgal fordult a diákok felé: ebben a tanévben is kell tanulni, a versengésük legyen tiszta, ugyanakkor erősítsék közösségüket. A helyi rendőrség üdvözletét Dersidan Cristian főtörzsőrmester tolmácsolta, a tanévre áldást kért Bogdán István római katolikus, Balázs Dénes református és Popa Marius ortodox lelkész, verset mondtak Nagy Miriám, Belényesi István és Karsai Kristóf kisdiákok. Az óvodai csoportok, tanítók és osztályfőnökök felsorolása után Varga Róbert igazgató kérte: mindenütt tartsanak még e héten szülőértekezleteket.

Diákból pedagógusok

A Mezőgazdasági Főgimnáziumban a köszöntő szavak után Truczkai Erika tanárnő ismertette a tanév szerkezetét, az osztályfőnökök névsorát. A diákokat, pedagógusokat Zeffer Tímea igazgatónő üdvözölte, kiemelve az “új családjukba” érkezett kilencedikeseket. Hangsúlyozta a szülő-iskola bizalmi viszony fontosságát, kérve: a szülők legyenek érdeklődőek gyerekük iskolai tevékenységét illetően. Dr.Dersidan Stefania aligazgatónő egyebek mellett hangsúlyozta: a nevelés nem csak az iskola, de a család feladata is, a tanulást illetően minden tőlük telhetőt megtesznek a gimnáziumban. Nyakó József polgármester szerint az iskola sokkal több támogatást érdemelne, mint amennyit az önkormányzatnak módjában áll nyújtani. Az elöljáró itt négy, egykori iskolájába visszatért pedagógust is köszöntött: Scurt (Sütő) Csillát, Stancz Évát, Mezei (Dobos) Emőkét és Gergely Tamást. Suiugan Paul rendőrfőnök beszéde után a fentebb sorolt lelkészek kaptak szót, majd a diákok elfoglalhatták osztálytermeiket.

Rencz Csaba