Tanévnyitók a váradi iskolákban

Akt.:
Tanévnyitók a váradi iskolákban
A legtöbb nagyváradi tanintézményben szeptember 14-én, hétfőn tartják meg a tanévnyitó ünnepségeket, ekkor veszi kezdetét hivatalosan a 2015-2016-os tanév.


Az Ady Endre Elméleti Líceum évnyitó ünnepségére szeptember 14-én 10 órától kerül sor az iskola udvarán, míg a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tanévnyitóját is szeptember 14-én hétfőn tartják meg 9 órától a bazilikában, az ünnepélyes megnyitót követően az osztályok osztályfőnökeikkel visszavonulnak saját termeikbe. A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanévnyitójára is hétfőn 10 órától kerül sor a Nagyvárad-Olaszi református templomban, szeptember 20-án pedig az erdélyi református iskolák közös tanévnyitóját tartják meg szintén 10 órától az Olaszi templomban.

Megnyitók

Mihai Eminescu Főgimnázium évnyitója szeptember 14-én, hétfőn reggel 10 órától lesz az iskola udvarán. Az ünnepélyes tanévnyitón a kezdő osztályok (előkészítő, V., IX.) lesznek jelen, a többi osztály saját termeikben tartják meg az ünnepséget. A Szacsvay Imre Általános Iskola évnyitó ünnepségeit a következőképpen tartják meg: hétfőn, szeptember 14-én 8.30-tól lesz a megnyitó a biharpüspöki épületben (Matei Corvin utca 106/a szám) és 10 órától az Szaniszló (M. Eminescu) utcai főépületben. A Iosif Vulcan Pedagógiai Líceumban hétfőn reggel 9 órától tartják az évnyitó ünnepséget, a váradi Művészeti Líceumban pedig hétfőn 10 órától a Petőfi park melletti főépületben.