Tanévnyitó a legkisebbeknek

Tanévnyitó a legkisebbeknek
„Nélkületek üres volt az óvoda, egész nyáron hiányoztatok”, szólt a kicsikhez Farkas Tünde igazgató a nagyváradi Orsolya óvoda ünnepélyes évnyitóján, a tanintézet udvarán.

A kréta, a festék, az ecset mind alig várja, hogy kicsi kezek játsszanak velük, hangzott el. Később a kiscsoportosokat szólította meg, akik kicsit megszeppenve vettek részt életük első évnyitóján. „Nagyon sokat fogtok játszani, rajzolni, futkározni, no meg tanulni is. Emese és Anna néni alig várták, hogy megérkezzetek, nagyon szép jeleket varrtak nektek, mindjárt megnézhetitek.”
Az óvoda igazgatója a szülőkhöz is intézett néhány szót. Nevelni csak hitelesen lehet, hangzott el, hiába minden tanítás, ha közben mi magunk másképp cselekszünk. Másfelől viszont „óvva intek mindenkit attól, hogy kiváló szülő próbáljon lenni, elég, ha jó szülők lesznek” – hangzott a jó tanács. Az óvónők és a dadusok mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és biztonságban legyenek, s évek múltán okos, vidám kisiskolásokként büszkék lehessenek arra, hogy az Orsolya óvodába jártak. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet az igazgató: mint bárki más, ők sem tévedhetetlenek, épp ezért várják a szülők visszajelzéseit, javaslatait. Fontosak az óvodai évek, a tanulás mellett a közös élmények is, a bábelőadások, a közös foglalkozások, melyeken a szülők is örömmel vesznek részt; végül az óvoda igazgatója bemutatta az óvónőket és a dadusokat, majd örömteli, vidám évet kívánt a jelenlévőknek, sok játékot, mókát, kacagást az óvodásoknak.
Később a gyerekek szüleikkel együtt megtekinthették a Matyi Műhely Bábszínház Ludas Matyi című előadását, ezt követően szülőértekezlettel folytatódott a megnyitó.
Egy órával később az óvoda Ialomiţei utcai épületében nyitotta meg a tanévet Farkas Tünde. Három éve működik itt az Orsolya óvoda kirendeltsége, a épület további három óvodai csoportnak ad otthont.

Neumann Andrea