Tanévköszöntő lufieregetéssel a biharpüspöki iskolánál

Szacsvay Imre iskola biharpüspöki részlegén is megvolt az ünnepélyes tanévnyitó
Szacsvay Imre iskola biharpüspöki részlegén is megvolt az ünnepélyes tanévnyitó
Kegyes volt az időjárás tegnap a váradi Szacsvay Imre iskola biharpüspöki részébe járókkal: az eső megvárta szinte a teljes ünnepség végét, így senki nem ázott el az udvaron tartott eseményen, sőt, meg a diákok lufieregetéses tanévköszöntője is épp belefért az eső előtt.


Az iskola eme épületében ugyanis 12-re esett a tanévnyitó: Pásztor Gabriella igazgatónő rövid beszédében az oktatás történelmi kezdeteiről is beszélt, ugyanakkor a legutóbbi fejleményekről is. Felidézte például, hogy szinte váratlanul tábor jellegű foglalkozás zárta az augusztust náluk, ugyanis jött egy ilyen lehetőség, gyorsan pályázatot írtak, és már mehetett is a tanév előtti utolsó napokban a játékos tanulás, ebben a keretben. A táborban résztvevők közül egy fiút és egy lányt is a mikrofonhoz hívott, hogy elmondják, milyen volt.

Bemutatkoztak az osztályok is, amelyek J-vel jelzettek, Juhász Gyula emlékére, aki az iskola előző névadója volt. Az igazgatónő tudatta: innen, ebből a tanintézetből is várják a diákokat is a biharsályi iskolanapra.

A 127-es zsoltárból olvasott fel ezt követően Szigeti Ferenc lelkész, ennek alapján kiemelve: „a serdülő ifjak nyílvesszők, márpedig ilyeneknél nagyon fontos a célzás, vagyis az, hogy hova irányulnak az életben”.

A lufieregetéses végjáték, illetve az eső előtt a 4. osztályosok adtak elő pörgős, humoros műsort – főleg a felnőtteknek címezve, több megértést, ugyanakkor figyelmesebb nevelést kérve a műsorszámok üzenetei által.

Szeghalmi Örs