Tanévkezdésre felújítják

Tanévkezdésre felújítják
Szatmárnémeti — A szatmárnémeti Kinizsi és a Hám János óvodában a nyár folyamán elvézik a legszükségesebb felújítási munkálatokat. Kicserélik a régi nyílászárókat, újrafestik a falakat.

A megyeszékhely több tanintézmények épületében végeznek felújítási munkálatokat a nyár folyamán. Igyekezniük kell, hogy a szeptemberi tanévkezdésre minden a helyén legyen, amikor az óvodások, iskolások ismét bírtokba veszik az épületeket. Szerdán két szatmárnémeti óvodában tartottak terepszemlét Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti tanügyekért felelős alpolgármestere és Munteanu Gheorghe, a polgármesteri hivatal köztulajdonokért felelős osztályának a vezetője. A Kinizsi és a Hám János óvodák épülete igen régi, a nyílászárók rendkívül régiek, több évtizede nem cserélték őket, ezért minél hamarabb ki kell cserélni azokat. A belső falfestés is tervbe van véve, illetve a Hám János óvodában a mellékhelységek felújítása. „Ezek csak a legszükségesebb munkálatok, amelyeket feltétlenül meg kell csinálni még a nyár folyamán”— monda el lapunknak Kereskényi Gábor alpolgármester.

Szülői hozzájárulás

Példaértékű, hogy a szülők ezekben a tanintézményekben milyen mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy a gyermekek számára egy kellemes környezetet alakítsanak ki. A Kinizsi óvodában például, segítettek a homlokzat felújításában, a játszótér kialakításában. Az elkövetkezőkben több tanintézményben ellátogatunk, hogy személyesen is szemügyre vegyük, hol a legsűrgősebb felújításokat végezni — magyarázta Kereskényi. A Hám János óvoda épületét egyébként az idei iskolai évtől a szatmárnémeti 10–es számú Általános Iskola hivatalosan is átadta a szatmárnémeti római katolikus püspökségnek. Az önkormányzat pedig egy eurónyi jelképes összeget fizet bérletidíjként a püspökségnek.