Tanévet zárt a német csoport

Akt.:
Tanévet zárt a német csoport
Június 12-én hagyományőrző műsorral zárták a tanévet a Nagyváradi Evangélikus Óvoda német csoportjába járó gyermekek. Idén hét végzős búcsúzott a mesék, dalok és játék birodalmától.

Elsőként Mátyás Attila evangélikus lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlt vendégsereget, kedves és buzdító szavakkal. Ezt követően a gyermekek énekszóval vonultak fel a színpadra. Fellner Henrietta óvónő köszöntötte a vendégeket. Tóth Orsolya, a Partiumi Keresztény Egyetem végzős német szakos diákja vezénylésével egy kedves német nyelvű dalfüzérrel kedveskedtek a családtagoknak. A móka itt még nem ért véget, ugyanis a gyermekek egy fergeteges hagyományőrző lakodalmast adtak elő. Volt menyasszony, vőlegény, örömanya, örömapa, vőfély, koszorúslányok és pap is. A gyermekek a népi hagyományokból ismeretes dalokkal és csujogatókkal tették színesebbé az előadásukat. Végezetül a következő üzenettel fejezték be az előadásukat: „Aki nem tud táncolni, menjen haza aludni! Lám én tudok táncolni, itt maradok mulatni!”

„Nem felejtünk el soha”

Idén hét végzős búcsúzott a mesék, dalok és játék birodalmától: Nagy Bernadett, Nagy Fanni, Pop-Furák András, Kelemen Tibor, Rubinstein Dávid, Pozsár Tímea és Cosma Róbert. A gyerekek furulyával és batyuval a vállukon, énekelve vettek búcsút társaiktól, az óvó nénitől, dadusuktól, Lengyel Emesétől és az Evangélikus Óvodától. „Megszerettünk, óvoda, nem felejtünk el soha”, hangzott el a jól ismert dal. Végezetül minden gyermek kezében buborékfújóval, arcán mosollyal és szívében szeretettel búcsúzott a tanévtől. „Kicsi vagyok, székre állok és egy jó nagyot kiáltok! Kellemes vakációt mindenkinek!”