Tánczos Barna lett a hokiszövetség elnöke

Megtörtént a tisztújítás a Román Jégkorong-szövetségben: amint az várható volt, Tánczos Barnát, a Brassói Fenestela alelnökét és a Szállításügyi Minisztérium államtitkárát választották meg elnöknek.

A tisztújító gyűlést megelőző napon az előző, 2007 májusában megválasztott elnökség tagjai, akik egy hónapja lemondtak tisztségükről, vissza akartak vonni döntésüket, és érvénytelennek tartották a rendkívüli választásokat. A Nemzeti Sportügynökség (ANS) elnöke, Octavian Belu, kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem lesz legitim, működő vezetősége FRHG-nak, akkor megvonja a szövetség állami támogatását.

A tisztújítás azonban simán ment. A Csíkszeredai Sportclub képviselőinek nem volt szavazati joguk, de ettől függetlenül részt vettek a közgyűlésen. A szintén szavazat nélkül maradó Bukaresti Steaua nem képviseltette magát, akárcsak a Sportul Studenţesc és a Galaci Dunărea. A Steaua távolmaradása azt is jelentette, hogy az általuk az elnöki tisztségre jelölt személy, Alexandru Hălăucă is visszalép a jelöléstől.

Az alapszabályzat szerint 19 csapatnak lett volna szavazati joga, de mivel a Sportclub nem tartott jogot rá, a galaci és a bukaresti csapatok pedig nem voltak jelen (leszámítva a 6-os számú Sportiskolát), így végül csak 13 klub voksolt. Egy szavazatot leszámítva Tánczos teljes sikert aratott: 12-en támogatták megválasztását. Az alelnöki tisztségeket ezentúl Mihai Covaliu és Bencze Attila tölti be. Az elnökség tagjait is megválasztották, mind a hét jelölt megkapta a szükséges voksokat. Az új vezetőségben mindössze egyetlen olyan személyt (Kalamár Sándor, a HC Csíkszereda elnöke) van, aki az előző elnökségnek is tagja volt.