Táncok és vadonatúj érzés…

Táncok és vadonatúj érzés…
Nagyvárad- Csütörtökön este a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt felállított színpadon zajlott táncprodukciókkal és könnyűzenei koncertekkel ért véget az idei Nyitott Ablak Európára rendezvény.

Az idén augusztus 21-én immár tizedik alkalommal szervezték meg közösen a Nyitott Ablak Európára elnevezésű határon átnyúló rendezvényt a váradi és a debreceni önkormányzatok. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven csütörtök délután a cívis városban egy nappal korábban zajlott virágkarneválról érkezett öt kocsi vonult a nyugati városrésztől a December 1. parkig, ahol körülbelül este nyolc óráig lehetett megtekinteni ezeket, az ismeretlen katona szobra körül. A kompozíciók hatalmas sikernek örvendtek a magyar és a román lakosság körében egyaránt, bár természetesen nem számoltuk, bizonyára több száz fotó készült róluk az utókornak. Amúgy is nagy volt a nyüzsgés a parkban, s miközben kattogtak a fényképezőgépek, a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt felállított színpadon azok a csoportok mutatták be produkcióikat, amelyek két-három órával korábban végigmentek Várad főbb utcáin a virágkocsik közé beékelődve.
Az előzetesen meghirdetett programban fellépőként voltak feltüntetve a következő csoportok: a váradi Crişul, a révi Moşuţ, a micskei Görböc, az érmihályfalvi Nyíló Akác és a magyarremetei Kéknefelejcs néptáncegyüttesek, a váradi Mystique, Phoenix és Korall menettánc-csoportok, a székelyhídi Tini Dance Center, a Unique Dance Studio, a Sunshine akrobatikus gimnasztika formáció és a Replay táncalakulat. Érdekességként egy Nagyváradon tanuló hindu fiatalember is szerepelt a barátaival, pándzsa néptáncot adva elő.

Vadonatúj érzés

Az est sztárvendége az egy héttel ezelőtt 18. születésnapját ünneplő Radics Gigi volt, aki megnyerte a magyarországi Megasztár zenei tehetségkutató vetélkedő legutóbbi kiírását. Nemzetközi slágerekkel és saját dalokkal egyaránt készült, utolsóként legújabb számát, a Vadonatúj érzés címűt is elénekelte. Érdekes módon főleg a tizenéves lányok körében örvendett nagy népszerűségnek, miután lejött a színpadon, körülbelül 20-30 percig ostromolták őt aláírásért, illetve közös fényképért, többen például a karjukra kértek tőle autogramot.

Ciucur Losonczi Antonius