Tanácsosi vagyonnyilatkozat

Szatmár megye — A Szatmár Megyei Tanács hivatalos honlapján bárki szemügyre veheti a megyei tanácsosok vagyonnyilatkozatait. Ezekből kiderül, Marginean Éva és Kira Beniamin a legtehetősebb megyei tanácsosok.

Már az interneten is olvashatók a megyei tanácsosok vagyonnyilatkozatai, melyből kiderül, melyik tanácsos milyen ingatlanokkal rendelkezik, mennyi pénz van a bankszámláján, illetve, hogy esetleg mekkora összeget kell törlesztenie. Arra is fény derült, hogy Gheoghe Ciocan (PSD) volt megyei tanácselnök 66570 lejt keresett elnökként.

A vagyonnyilatkozatokból kiderül a 33 megyei tanácsos közül az egyik legtehetősebb Marginean Éva (RMDSZ), akinek három telke van, egy Nagybányán, egy Nagykárolyban és egy Tasnádszántón. Ezeken kívül három háza nagykárolyban, valamint két lakása és két hétvégiháza is van. A tanácsosasszony ügyvédként tevékenykedik, melyből évi majdnem 140 ezer lej jövedelme származik. A másik legtehetősebb tanácsos Kira Beniamin (PD–L), akinek két telke van Szatmárnémetiben, illetve egy–egy telke Tasnádon és Halmiban. Két háza van, egy Szatmárnémetiben, egy pedig Halmiban. Menedzserként évi 4200, gondnokként pedig 3000 lejt keres évente, ezen kívül a Benitrans részvényeinek 90%–át bírtolkolja, amiből szintén jövedelme származik.   

A lista végén Ardelean Cipian (PSD) valamint Pal Nicolae (PNL) megyei tanácsosok állnak.