Tanácsosi rangsorolás

Tanácsosi rangsorolás
Szatmár megye – A közelgő választásokon közös listán indulnak az RMDSZ és az NDF helyi szervezeteinek tanácsosjelöltjei.

Pénteken délután öt órai kezdettel tartották meg a Szatmárnémeti RMDSZ küldöttgyűlését, melyen megszavazták az RMDSZ polgármesterjelöltjét, illetve rangsorolták a városi tanácsosjelölteket.

A több órán át tartó gyűlés Csehi Árpád, a megyei RMDSZ elnök, köszöntőjével kezdődött, ezt követte Ilyés Gyula, szatmárnémeti polgármester beszámolója és programjának ismertetése.

Mivel egyedül Ilyés Gyula jelentkezett polgármesterjelöltnek, a küldöttek kézfelemeléssel kellett szavazzanak. A küldöttek egyhangúlag szavaztak bizalmat Ilyésnek. 

 

Bemutatkoztak

 

Ez után következett a tanácsosjelöltek bemutatkozója, akiknek három–három perc állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy a jelen lévőknek összefoglalják programjaikat. Minden küldöttnek tíz tanácsosjelölt mellett kellett letennie a voksát. A tanácsosjelöltek többsége az infrastruktúra fejlesztését, a kultúrális élet fellendítését illetve zöldövezetek létesítését, város tisztántartásának fontosságát hangsúlyozták, összefoglalva egy lakható Szatmárnémeti megteremtéséhez kérték a szavazók bizalmát. A városi tanácsosi listát, — az SZKT határozatának értelmében, — a városi szervezet elnöke illetve a polgármesterjelölt vezeti, így a városi tanácsosi listán az első Kereskényi Gábor, a második pedig Ilyés Gyula.

Hosszú, hetekig tartó egyeztetés után, a Szatmárnémeti RMDSZ és a Német Demokrata Fórum (NDF) szatmárnémeti szervezete közös listán indítja el jelöltjeit a közelgő választásokon. A megállapodást ma írják alá a felek. Ennek értelmében, a közös lista tízedik valamint tizenötödik helyét az NDF jelöltjei foglalják el.

 

Városi tanácsosi lista:

Fógel László — 161 szavazat

Kovács Jácint — 152 szavazat

Nits János — 149 szavazat

Szőcs Péter — 143 szavazat

Maskulik Csaba — 143 szavazat

Túrós Lóránd — 134 szavazat

Marc Adrián — 133 szavazat

Magyar Lóránd — 132 szavazat

Nagy Szabolcs — 129 szavazat

Veres Norbert — 112 szavazat

Babos Tibor — 62 szavazat

Balvinszky Sándor — 49 szavazat

Molnár Csaba — 49 szavazat

Stiebli Arnold — 41 szavazat

Márka Gábor — 41 szavazat

Kabai István — 35 szavazat

Simon Gábor — 27 szavazat