Tanácskozott a Nőszervezet

Tanácskozott a Nőszervezet
A bukaresti RMDSZ-székházában találkoztak a főváros, illetve Gorj és Galac megyék RMDSZ Nőszervezetének vezetői- tájékoztatta az Erdély Online-t Biró Rozália országos elnök.

Mint mondta, a megbeszélésen rajta kívül jelen volt Nagy Emese ügyvezető elnök, valamint Hegedűs Csilla és Vajda Borbála EP-képviselőjelöltek. Az eseményt Tudor Vera, a Kárpátokon kívüli RMDSZ Nőszervezetért felelős alelnök szervezte azzal a szándékkal, hogy kijelöljék az idei főbb célkitűzéseket, a tervbe vett főbb tevékenységeket, felkészüljenek az európai parlamenti választásokra és párbeszédet folytassanak a jelöltek programjairól. Egyetértettek abban, hogy folytatni kell a szervezetépítést annak érdekében, hogy minden olyan megyében, ahol működik az RMDSZ, legyen Nőszervezet, illetve fontosnak tartották azt is, hogy minél több helyi szervezet alakuljon, melyek aztán együttműködésre törekednek civil szervezetekkel és szakmai társaságokkal.

Néhány országos esemény lebonyolítását is tervbe vették: így várhatóan március első hetében a nőket köszöntik majd, a húsvétot is megünneplik valamilyen formában, összejövetelt szerveznek a női önkormányzati képviselőknek, regionális képzéseket hirdetnek, és idén karácsonykor is meg fogják rendezni a Mosolygó karácsonyt! akciót. A tanácskozáson emellett szórvány- és szociális ügyi témák is terítékre kerültek, javaslatok fogalmazódtak meg az idősek gondozásával, a családok támogatásával és az anyanyelv megőrzésével kapcsolatosan.

Ciucur Losonczi Antonius